Logo
                       Morren Galleries on FacebookPrivate area on website
One moment please, the page is loading....

Op zondag 7 september viert Utrecht feest: het UITFEEST!
En zoals altijd feest Morren Galleries lekker mee!


Het jaarlijkse UITFEEST! is altijd een bruisende happening met muziek, literatuur, theater, dans, beeldende kunst, fotografie en film op bijna 100 locaties in het centrum van de stad! Vrijwel alle Utrechtse culturele instellingen presenteren wat ze in huis hebben of wat men van hen kan verwachten in het nieuwe seizoen.


Steevast luiden wij tijdens het UITFEEST! het nieuwe seizoen in met een groots overzicht van kunstenaars waar de galerie haar naam aan te danken heeft; realistische kunst van de bovenste plank met namen zoals onder meer WALTER ELST, BASHER, EDDY STEVENS, CON VAN VELSEN en vele, vele andere trouwe gezichten van de galerie. Ook presenteren we dan nieuwe kunstenaars, zoals dit keer het verfijnde beeldhouwwerk van de jonge Britse kunstenares RACHEL ANN STEVENSON.

Naast hapjes, drankjes en Livemuziek zal de kunstenaar MARTIN-JAN VAN SANTEN ter plekke bezoekers portretteren! Wie wil, mag voor zijn ezel plaatsnemen en even ervaren hoe het is om ‘schildersmodel’ te zijn. Als het schilderij naar uw zin is, kunt u het aanschaffen voor een feestelijk klein prijsje. Spannend dus om uzelf eens vereeuwigd te zien!

Mede namens onze kunstenaars heten wij u van harte welkom op
ZONDAG 7 SEPTEMBER 14.30 UUR
OUDEGRACHT 340 UTRECHT


Informatie over parkeren vindt u op: www.parkeren-utrecht.nl
Lees meer over het Uitfeest op: http://www.culturelezondagen.nl/zondag/2014/uitfeest

Morren Galleries at The Dylan Amsterdam Hotel The Dylan Amsterdam announces an exciting new collaboration with Morren Galleries. Brasserie OCCO and The Long Gallery will feature a rotating collection of contemporary pieces from the Amsterdam based Morren Galleries. The pieces are complimented by The Dylan’s design and the incredible light pallet. The art works include information on the artist and the price and can be purchased at Morren Galleries. Morren Galleries is located at the Prinsengracht 572, in the midst of Amsterdam’s art quarter across the Rijksmuseum. The Gallery boasts a wide range of contemporary figurative art and specializes in photography, monumental sculptures and large paintings. The Dylan provides an exclusive gateway to uncovering the hidden treasures of Amsterdam’s past and present. More information on The Dylan: www.dylanamsterdam.com More information on Morren Galleries: www.morrengalleries.com

FEESTELIJKE OPENING ZATERDAG 14 JUNI 15.00 UUR 
LINEA & FIGURA
EVERT DEN HARTOG | KOBE DE PEUTER | WIEBE MALIEPAARD | DANIEL OCHOA
 
*MET OM 15.15 UUR EEN Q&A GESPREK MET EVERT DEN HARTOG!
 
Op zaterdag 14 juni om 15.00 uur opent in onze Amsterdamse vestiging aan de Prinsengracht 572 een tentoonstelling met het nieuwste werk van vier hedendaagse kunstenaars waarin lijnen de leidraad zijn en die vorm geven aan hun figuratieve voorstellingen. Omstreeks 15.15 uur vertelt beeldhouwer Evert den Hartog over zijn ambacht en inspiratiebronnen.
 
EVERT DEN HARTOG (Nederland)
De dierbeelden van Evert den Hartog ontlokken steevast een emotie aan de kunstliefhebber. Een glimlach, bewondering en vooral de verleiding het beeld aan te raken om de gestroomlijnde  vormen en de gladheid van het brons te ervaren. De ronde lijnen zijn terug te voeren naar zijn liefde voor de ‘zweepslagvorm’ uit de periode van de Jugendstil. De esthetiek en afwerking van de beelden zijn perfect, de patina een lust voor het oog. Tijdens de opening wordt een serie nieuwe beelden onthuld, waaronder het hierbij afgebeelde paard.
 
KOBE DE PEUTER (Belgie)
Inspiratie voor zijn werk ontleent hij aan moderne architectuur en abstract ogende interieurs. Mede door het vermijden van een zichtbare penseelstreek voeren strakheid en verstilling de boventoon; slechts het reliëf van het linnen is zichtbaar. Dit schept afstand tussen kunstenaar en toeschouwer, maar accentueert daarentegen de compositie. Een compositie waarin lijnen, kleurvlakken, reflecties en vreemde perspectieven zich samenvoegen tot een gedetailleerd, bijna fotorealistisch schilderij. Schilderijen met een maatschappelijk geëngageerd tintje; refererend aan onze moderne consumptiemaatschappij waarin de mens een bevreemdende plaats in lijkt te nemen.
 
WIEBE MALIEPAARD (Nederland)
De mens vormt het centrale thema in zijn werk en in het bijzonder heeft de huid zijn fascinatie: de hoeveelheid kleuren en tinten, de structuren van ruw naar zacht, van strak gespannen tot rimpelend en slap. Daarnaast boeit het lichaam hem als geheel vanwege de eindeloze variatie die er is in grootte, dikte, gespierdheid of juist het ontbreken daarvan. Door de vele houdingen die het lichaam kan aannemen en de manier waarop dit wordt gebruikt in de compositie, krijgt het een bepaalde zeggingskracht. Zijn werk laat daarom veel meer zien dan de uiterlijke verschijningsvorm alleen. Maliepaard gaat het realisme voorbij. Hij legt het accent op de innerlijke gemoedstoestand van mens en doet dat op een fascinerende wijze.
 
DANIEL OCHOA (Verenigde Staten)
Als zoon van een Mexicaanse vader en een Amerikaanse moeder groeide Ochoa op in een multiculturele omgeving. De conflicterende emoties en verschillende zienswijzen die dit met zich meebrengt, heeft hij op interessante wijze geïmplementeerd in zijn portretten, voornamelijk zelfportretten. Hierin ontleedt hij zijn identiteit en verwerkt de verschillende aspecten ervan. 
Naast portretten is hij zich meer recent gaan richten op ‘Straatgezichten’ met het accent op verkeersdrukte. Zijn gefragmenteerde manier van schilderen blijkt zich perfect te lenen voor het verbeelden van het hectische en altijd veranderende straatbeeld. Ochoa maakt gebruik van diverse technieken en combineert realisme, abstractie met een vorm van kubisme.
 
De tentoonstelling LINEA & FIGURA is te zien t/m 27 juli 2014.


MORPHO FINE ART PHOTOGRAPHY
OP DE 30ste EDITIE VAN DE KUNSTRAI
4 - 9 JUNI 2014
 
Van 4 tot en met 9 juni vindt in Amsterdam alweer de 30e(!) editie plaats van de KunstRAI. Ruim 60 Nederlandse galerieën voor hedendaagse en toegepaste kunst doen mee aan de beurs. Ook MORPHO, de pop-up fotogalerie die onderdeel is van Morren Galleries, is dit jaar weer present met het succesvolle Duitse fotografenduo BILLY&HELLS.
  
Al 30 jaar is de KunstRAI de toonaangevende galeriebeurs op het gebied van hedendaagse autonome en toegepaste kunst in Nederland. De KunstRAI is een brede kunstbeurs, waar naast schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en nieuwe media vanouds ook aandacht is voor hedendaagse toegepaste kunst en design. Al drie decennia biedt de KunstRAI galerieën een verkoopplatform dat grote bekendheid geniet onder een breed kunstminnend publiek. Het is dé plaats waar de verzamelaar en kunstliefhebber komt om zich op de hoogte te stellen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst in Nederland. Tijdens de 30ste KunstRAI vinden diverse speciale activiteiten plaats, waaronder een expositie van de affiches die Anthon Beeke voor de KunstRAI ontwierp en presentaties van MasterPeace, Volvo Design Challenge, de Art Directors Club Nederland, Young in Prison en 99Uitgevers.
 
Toegangsprijzen
Regulier: € 15,-
Via internet: € 12,50 (zie button rechts)
Jongeren van 12 tot 18 jaar: € 10,- 
Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
Museumkaart en 65+ géén korting.
 
Openingstijden
Woensdag 4 juni 18.00 - 22.00 (alleen voor genodigden)
Donderdag 5 juni 12.00 - 21.00
Vrijdag 6 juni 12.00 - 21.00 
Zaterdag 7 juni 11.00 - 18.00
Zondag 8 juni 11.00 - 18.00
Maandag 9 juni 11.00 - 18.00
 
Let op
Honden zijn niet toegestaan 
Rugzakken en grote tassen dient u in te leveren bij de garderobe


MODE IN MORREN GALLERIES!
WEB & EVE'S SUMMERCOLLECTION 2014
DONDERDAG 22 MEI 16 - 21 UUR
 
Op Donderdag 22 mei van 16 tot 21 uur komt OndeDayShop WEB & EVE voor de 2e keer haar collectie presenteren in onze galerie in Utrecht aan de Oudegracht 340! Dus kom gezellig langs om te kijken, te passen, een glas wijn te drinken en natuurlijk tegelijk onze Lentetentoonstelling SpringTime te zien!

Dit keer heeft WEB & EVE een bijzondere en uitgebreide mix-collectie: dat wil zeggen een mix van nieuwe ontwerpen, bestsellers en veel sample-items en SALES! Web & Eve staat bekend om haar mooie stoffen en een stijl die op vele manieren gedragen en gecombineerd kan worden: van zakelijke blazers, luchtige zomerse blouses & jurken, tot ruime sweatshirts maar ook chique pantalons tot comfortabele broekjes met gekke prints. Kortom: zeer divers en voor alle smaken! Bovendien ligt de gemiddelde prijs veel lager dan normaal o.a. vanwege de sale en sample artikelen!

Deze dag beschouwen we als een intiem en gezellig modefeestje in onze galerie waarbij iedereen welkom is! Dus komt allen en neem gerust je man, dochter, zus, vriend, moeder of vriendinnen mee!KOM KUNST ONTDEKKEN IN UTRECHT!
GALERIE ROUTE UTRECHT
ZATERDAG 24 & ZONDAG 25 MEI 2014
 
Het centrum van Utrecht telt een flink aantal hedendaagse galeries en kunstinstellingen. Ieder met zijn eigen stijl, specialisme en wijze van presenteren. Om het grote publiek kennis te laten maken met deze diversiteit aan kunst in Utrecht, is vorig jaar de eerste Galerie Route Utrecht georganiseerd. Een groot succes waar zo'n 5.000 bezoekers op af kwamen! 
 
Behalve simpelweg 'Kenissmaken met' heeft dit goed ontvangen initiatief ook het doel om te benadrukken dat niemand drempelvrees hoeft te hebben om een galerie binnen te wandelen. Immers: galeries zijn blij met elke bezoeker die de moeite neemt een kijkje te komen nemen! Bovendien is het 'kunst kijken' in een  galerie, in tegenstelling tot musea, ook nog eens helemaal gratis!
De Domstad, met haar 328.577 inwoners, heeft een prachtig historisch en vooral overzichtelijk centrum. Met de Dom als ijkpunt plus de Oudegracht die als hoofdslagader door de oude binnenstad meandert, vindt men altijd gemakkelijk de weg terug door de straten, de steegjes en de vele pleinen met gezellige terrassen. In Utrecht is alles op loopafstand en dat maakt een galerieroute wel zo prettig! Met de flyer in de hand, wandelt u binnen een paar minuten van de ene naar de andere locatie. 

Met veel plezier kondigen wij dan ook de 2e editie aan van de Galerie Route Utrecht. Laat u verrassen door het kunstaanbod in Utrecht in het weekend van 24 & 25 mei. Veel van de deelnemende galeries hebben dit weekend speciale activiteiten. Een flyer van de galerieroute is gratis af te halen in elke galerie en bij de VVV.  

De Galerie Route Utrecht vindt gelijktijdig plaats met het Culturele Zondagweekend met het thema 'De Stad, De Toekomst'. Zie ook www.culturelezondagen.nl MORREN GALLERIES OP ARTBREDA
6 - 13 APRIL 2014
CHASSEVELD BREDA
 
Van 6 tot en met 13 april kunt u op ART BREDA genieten van kunst, antiek en design uit de collecties van een groot aantal bekende kunst- en antiekhandelaren en galerieën uit Nederland en België. Morren Galleries presenteert hier o.a. werk van Bierenbroodspot, Walter Elst en Billy&Hells.
 
Openingstijden
Dagelijks van 11.00 – 19.00 uur, zondag 13 april geopend tot 18.00 uur,
Avondopenstelling op woensdag tot 21.30 uur
 
 
 
Entreeprijzen
Normaal tarief € 15,-
Jeugd 12 tot 18 : € 10,-
Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding gratis toegang


MORREN GALLERIES SLUIT DE GALERIE IN DE
BURG. REIGERSTRAAT
 
Na 8 mooie jaren vonden we het welletjes: per 1 maart zijn wij weg uit de Burg. Reigerstraat in Utrecht! Voor ons een enorme opluchting want het bestieren van 3 galeries is een arbeidsintensieve aangelegenheid, vooral als je daarnaast ook nog deelneemt aan zo’n 6 kunstbeurzen per jaar.
 
VERHUISBEDRIJF MORREN
Het kwam erop neer dat wij te veel tijd kwijt waren aan het inpakken en verplaatsen van kunstwerken plus het steeds opnieuw inrichten van de galeries. Dat ging ons zo tegenstaan dat de lol in ons werk ver te zoeken was. Vaak hadden we meer het gevoel een verhuisbedrijf te runnen dan een galerie! Daarbij ging ook het pand ons steeds meer tegenstaan: de ruimte en locatie waren perfect maar eigenlijk waren we verre van blij met de laminaatvloer plus het gedateerde en kille systeemplafond. Als we hier nog langer wilden doorgaan, zouden we de galerie een fikse metamorfose moeten geven. Kortom, de keuze was voor ons voor de hand liggend.
 
POP UP MORPHO
Om de fotografen van Morren Galleries een eigen podium te kunnen bieden riepen wij MORPHO in het leven. Een pop-up gallery die zich vooral op beurzen manifesteert plus was de Burg. Reigerstraat het afgelopen jaar de vaste plek van MORPHO. Nu de Burg. Reigerstraat is gesloten, tonen wij de fotografie afwisselend in de galerie in Amsterdam, in de kelder van de galerie aan de Oudegracht in Utrecht en op beurzen. Tevens zullen we in de toekomst bijzondere locaties zoeken waar we met MORPHO verrassende pop-up tentoonstellingen kunnen organiseren.MORPHO blijft dus zonder de Burg. Reigerstraat gewoon voortbestaan!
 
Met het sluiten van de Burg. Reigerstraat kunnen wij ons nu volledig concentreren op de 2 galeries: Oudegracht 340 in Utrecht & Prinsengracht 572 in Amsterdam. Allebei prachtige en sfeervolle panden op fantastische locaties. Deze beslissing geeft onszelf en ons team een geweldige boost: eindelijk meer tijd voor overleg met elkaar en vooral ook meer rust in ons expositieschema! Afijn, een besluit dat ons allen vrolijk stemt en veel energie geeft!


BIERENBROODSPOT
P E R G A M O N
1 februari – 30 maart 2014
PRINSENGRACHT 572 AMSTERDAM
 
EEN OUDE TRADITIE HERLEEFT!
In 1999 kreeg Gerti Bierenbroodspot als eerste buitenlandse kunstenaar een uitzonderlijke uitnodiging van het Nationaal Museum in Beiroet voor een solotentoonstelling. Het was in het kader van de heropening van het museum na een periode van burgeroorlog. Een grote opdracht volgde: het vervaardigen van zes grote gobelins voor het beroemde Phoenicia Intercontental, een neoclassicistisch marmerpaleis aan de Corniche in Beiroet. De gobelins waren bedoeld voor de zes grote marmeren nissen van de Grote Balzaal: een rijk ingerichte ruimte met sculpturen en spiegels, waar tweeduizend gasten zich in weelde konden vermaken. De uitdaging was dus groot!
Bierenbroodspot koos voor traditionele materialen als wol, zijde en katoen maar dan wel zodanig dat met witten, gouden en gelen de reliëfs van de sculpturen zouden oplichten. Net als in haar schilderijen, hoewel de weefsels een totaal andere uitstraling zouden krijgen: los hangend in de romaanse marmeren nissen, het gouden mediterrane licht absorberend. Het thema voor de gobelins was niet eenvoudig, want het moest de grandeur van de Balzaal sterk benadrukken. Tegelijkertijd moesten de figuren, dieren en attributen imposant zijn, en dat in een betoverende zaal vol spiegelingen.
 
PERGAMON
De gobelin kreeg het thema van het Pergamonaltaar: de strijd tussen goden en giganten. Het Pergamonaltaar dateert uit tweede eeuw voor Christus en was gebouwd op de terrassen van de Acropolis in de antieke stad Pergamon in Klein-Azië (huidige Turkije). De Hellenistische sculpturen die de wanden van dit altaar sieren, zijn zowel emotioneel als ontroerend en tonen verwantschap met de barok. De marmeren hoogreliëf beelden illustreren de strijd tussen de Olympische goden en giganten; giganten zijn ontzaglijke reuzen met vreselijke aangezichten en lange verwarde haren. Langs de trappen van dit reusachtige altaar voltrekt zich het onstuimige tafereel met kronkelende slangen, zeemonsters, paarden, warrelende gewaden, vliegende en vallende monsters. Het Pergamonaltaar met de Gigantomachie staat symbool voor orde en chaos, namelijk dat orde en recht zegeviert over chaos en barbarij. In 1878 begon de Duitser Carl Human in Turkije met opgravingen teneinde dit altaar te redden. Na onderhandelingen met de Turkse regering werd er een overeenkomst gesloten dat het Museum in Berlijn de eigenaar van het gevonden beeldhouwwerk zou worden. Gobelin Het thema was dus bepaald en Bierenbroodspot ging zich inleven in de marmeren reliëfs.
 
HET GOBELIN
Het uiteindelijke resultaat werkte ze uit op ware grootte: zes enorme 16-kleurige tekeningen (de zogenaamde kartonnen). Deze kartonnen vormden de basis voor de serie imposante, geweven wandtapijten: de magie van het gobelin. Het avontuur dat begon in het Beiroet Hotel, eindigde in België waar een van de laatste gobelins zou worden vervaardigd. In de oudste weverijen van Vlaanderen, Wauman & Co., werden de zes grote kartonnen op volgorde gelegd ter voorbereiding. Digitale apparatuur zette de afbeeldingen op de kartonnen om in 35 mm pixels. Voor de kleuren die Bierenbroodspot had bepaald, moesten kilometers katoendraad worden geverfd. Katoendraden die haar tekeningen langzaam zouden transformeren in traditionele en grootse textielkunstwerken: de zes enorme en kleurrijke gobelin voor het Phoenicia Hotel.
 
GELUK BIJ EEN ONGELUK
Na maanden hard werken waren de gobelins klaar voor vervoer naar de Phoenisische haven van Beiroet. Naar hun uiteindelijke bestemming, de Grote Balzaal, waar ze de marmeren nissen zouden sieren en waar de kleuren zouden vibreren in het mediterrane licht. Echter het noodslot sloeg toe. Kort na de plaatsing explodeerde op 14 februari 2005 een aantal autobommen, pal voor de entree van het hotel. De Balzaal werd verwoest, tezamen met de zes gobelins! Het ging om een aanslag op de voormalige premier Rafic Hariri.
Tot grote opluchting had Bierenbroodspot de weverij in Vlaanderen ook opdracht gegeven om de zes werken voor zichzelf te laten vervaardigen. Niet separaat zoals voor het hotel in Beiroet maar in één enorm gobelin van 9,60 meter breed en 2,20 meter hoog; een absoluut uniek object in de hedendaagse kunstwereld. Dit bijzondere textielkunstwerk vormt nu het middelpunt van de tentoonstelling PERGAMON bij Morren Galleries. Voor alle kunstliefhebbers is dit een unieke gelegenheid om deze monumentale, hedendaagse gobelin te bewonderen.
 
Een ander bijzonder werk op de tentoonstelling is een groot albasten fries, eveneens met Pergamon als thema. En zoals we van Bierenbroodspot gewend zijn, kunt u verder genieten van prachtige monumentale albasten koppen, bronzen van onstuimige paarden, en grote doeken met taferelen die ons verlangen naar de klassieke oudheid doen aanwakkeren. Gerti Bierenbroodspot heeft voor deze bijzondere expositie ook kleine lumineuze schilderijen met het thema Pergamon gemaakt.
 
Voor meer informatie, hoge resolutieafbeeldingen of voor een interview met Bierenbroodspot graag contact opnemen met: Karin van der Beek | karin@morrengalleries.nl


ARTE CLASSICA
GIOVANNI TOMMASI FERRONI | CORNELIS LE MAIR | MARGOT HOMAN | JORGE MARIN
10 NOV – 22 DEC 2013

Op zondag 10 november werd in de galerie aan de Oudegracht door de schrijfster en pianist MARGRIET DE MOOR een tentoonstelling geopend die vroeger tijden doet herleven!
Vier hedendaagse kunstenaars die een bijzondere waardering vertonen voor authentieke, pure vormen zowel in het landschap, de mens als in het stilleven, tonen hun werk. Allen kiezen voor een klassieke invulling van hun ambacht; in technische zin maar ook wat betreft de weergave van hun onderwerpen. Een opmerkelijke tentoonstelling die de bezoeker terugvoert naar de tijd van de renaissance.

Voor liefhebbers van barok, fijnschilderkunst en klassieke beeldhouwkunst is dit absoluut een aanrader!