LULU WANG OPENT TENTOONSTELLING VAN JUANE XUE | VERLATEN TAFELS

Zondag 2 april om 15.00 uur, Oudegracht 340 

Op zondag 2 april opent schrijfster LULU WANG in onze galerie aan de Oudegracht 340 te Utrecht de Lentetentoonstelling ‘Verlaten Tafels’ met de nieuwste schilderijen van de Chinese kunstenares JUANE XUE.  Voor wie van kleur, licht en een losse schildertoets houdt, zal een bezoek aan deze tentoonstelling aangename verrassing zijn! 
 
Bij het kijken naar de schilderijen van Juane Xue (1962) voel je als het ware de warmte van de zon. Het is werk waar een licht en positief gevoel vanuit gaat: het sprankelt en voert de toeschouwer op slag mee naar een heerlijk, zomers Mediterraan oord. De tuinen met tafels waarop halfvolle glazen, flessen en bloemen op wapperende tafellakens staan, en de zichtbare aanwezigheid van zomers licht, verwijzen naar een feest dat nog gaande is of juist voorbij. De gasten zijn even uit beeld. 

Juane is geboren in Kaifeng, China. Ze studeerde Westerse schilderkunst aan de universiteit van Heman en studeerde vervolgens aan de kunstacademie van Beijing. In 2001 verhuisde zij naar Nederland waar zij sindsdien woont en werkt. Ze combineert haar Oosterse achtergrond en filosofie met een westerse stijl van schilderen die refereert aan de Franse impressionisten en Duitse expressionisten.

De bekroonde schrijfster Lulu Wang weet als geen ander hoe het is om als Chinese vrouw te aarden in de Nederlandse cultuur en een succesvolle carriere op te bouwen. We zijn zeer verheugd dat zij de tentoonstelling komt openen en iets vertellen over de culturele geschiedenis, gelijkenissen en verschillen tussen Nederland en China.
 
Mede namens Juane Xue hopen wij u te zien op Zondag 2 april vanaf 15 uur!