Nederlands English

Morren Galleries Calendar

Exhibitions & Events 2020

  • Decembermaand - Feestmaand
    Utrecht

    Decembermaand - Feestmaand

    vrijdag 11 december 2020

    De Sint is vertrokken en de knusse kerstdagen staan weer voor de deur. Dit jaar zullen we allen op een andere manier invulling geven aan de feestdagen: geen grote kerstdiners met veel gasten aan de dis, geen uitgelaten eindejaarsborrels, geen skivakantie en geen knalfuif met Oud&Nieuw. Maar alles intiem en ingetogen.
    En daardoor wellicht meer budget om u zelf of uw dierbaren te verwennen met een kunstwerk?

    We barsten als altijd van de geweldige kunstwerken en ook kunt u bij ons terecht voor een portret in opdracht, zoals het 'Familieportret met 7 personen', geschiilderd door Edwin van den Dikkenberg.

    Mocht u in de mogelijkheid zijn om naar de galerie te komen, dan is dat zeker de moeite waard! Als dat niet lukt, kunt u desgewenst een afspraak maken met Eric zodat hij bij u thuis een kunstwerk op zicht brengt.

  • NIEUWE BEELDEN VAN | Thomas Junghans
    Utrecht

    NIEUWE BEELDEN VAN | Thomas Junghans

    vrijdag 13 november 2020 11.00 uur
    Sinds vorige week heeft beeldhouwer Thomas Junghans zijn collectie bij ons in de galerie aangevuld met een aantal spectaculaire nieuwe beelden. Als je als galerie al zo lang bezig bent, dan word je steeds kritischer en kom je nog maar zelden werk tegen waarvan je echt ondersteboven bent. Thomas Junghans maakt zulk werk. Althans, dat vinden wij. De beelden die hij maakt zijn robuust en expressief en tegelijkertijd zo ingetogen en subliem van vorm en kleur. En ondanks de rauwheid van het materiaal, spreekt er een verfijnde gelaagdheid uit die ons figuurlijk omver blaast. Kortom: wij zijn fan van Thomas Junghans en zijn ontzettend verheugd dat wij zijn werk mogen laten zien!
  • DE CODEX VAN | Bierenbroodspot
    Utrecht

    DE CODEX VAN | Bierenbroodspot

    vrijdag 30 oktober 2020

    Op dit moment hebben wij een aantal bijzondere stukken in huis van BIERENBROODSPOT. Waaronder de, niet voor niets, bejubelde CODEX.
    Een kunstobject in de vorm van een boek in een gelimiteerde oplage van 100 stuks over de reizen van de kunstenaar naar archeologische bestemmingen in o.a. Jordanië, Italië, Egypte, Syrië, Libanon, Libië en Spanje.
    De CODEX BIERENBROODSPOT is een mystiek en robuust naslagwerk, een vastgelegde weelderige cascade van herinneringen, beelden, woorden, en getuigenissen. Bierenbroodspot volgt hiermee de stijl van een lange manuscriptentraditie, met name geïnspireerd door de Codex van Leonardo da Vinci, de aantekenboeken die hij verzamelde gedurende 40 jaar van zijn werkzame leven (1478-1518).
    Zijn observaties en tekeningen werden vastgelegd en bevatten diverse onderwerpen zoals het bestuderen van vluchtgedrag van vogels, schetsen voor schilderijen, van filosofische meditaties tot aan mythen, tekeningen, en zijn speculaties op de helderheid van de maan, de wetten van de sterren en hemels licht.
    Elke pagina was een utiliteit in zijn creatieve proces. En dat vormt de basis van het concept van de CODEX BIERENBROODSPOT.

  • DE OPGEWEKTE STIEREN VAN | Evert den Hartog
    Utrecht

    DE OPGEWEKTE STIEREN VAN | Evert den Hartog

    vrijdag 23 oktober 2020

    De Rotterdamse kunstenaar EVERT DEN HARTOG vierde onlangs, op 8 oktober zijn 71-ste verjaardag!
    Permanent hebben wij een collectie beelden van deze 'animalier pur sang' in huis die hij regelmatig komt aanvullen met nieuw werk of met nieuwe gietsels van reeds bestaande beelden.
    Ook op dit moment is een ruime serie dieren in bronzen van Evert in de galerie te zien, waaronder een aantal van zijn geliefde, energieke stieren.

  • DE BRONZEN ARCHETYPEN VAN | Kobe
    Utrecht

    DE BRONZEN ARCHETYPEN VAN | Kobe

    donderdag 15 oktober 2020
    Met groot genoegen presenteren wij een aantal recente aanvullingen op onze beeldencollectie van KOBE. De beelden zijn vanaf heden in de galerie te bezichtigen.
  • VEEL BINNEN ZIJN VRAAGT OM KUNST | Gertjan Scholte-Albers, Pieter VandenDaele, Billy und Hells, Victor Muller, Thomas Junghans
    Utrecht

    VEEL BINNEN ZIJN VRAAGT OM KUNST | Gertjan Scholte-Albers, Pieter VandenDaele, Billy und Hells, Victor Muller, Thomas Junghans

    zaterdag 10 oktober 2020

    Niet alleen vanwege de huidige maatregels maar ook vanwege de herfst blijven we allen weer meer binnenshuis.
    Niets is fijner om het thuis dan behaaglijk te maken en je te omringen met dingen die een prettig gevoel geven.Alle kunstwerken zijn bij ons aan te schaffen via de Renteloze Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds.
    Met de KunstKoop hoeft u een kunstwerk niet in één keer te betalen, maar in termijnen en ondertussen staat of hangt het wel al bij u thuis. De KunstKoop is dus een lening, maar dan zonder rente.

    Uiteraard houden wij rekening met de geldende regels en hanteren daarom nog steeds beperkte openingstijden:
    elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur en zondag van 12 tot 17 uur.
    Ook kunt u altijd een afspraak maken met Eric zodat u in alle rust de galerie kunt bezoeken of dat Eric bij u thuis een kunstwerk op zicht brengt. Bel 06-54916131 of mail emorren@morrengalleries.nl

  • DE GEVEDERDE VRIENDEN VAN | Walter Elst
    Utrecht

    DE GEVEDERDE VRIENDEN VAN | Walter Elst

    donderdag 1 oktober 2020
    Goed nieuws: we hebben weer een aantal nieuwe 'Vogel'-schilderijen in huis van onze geliefde Belgische kunstenaar Walter Elst!
  • DE VELE GEZICHTEN VAN | Caroline Westerhout
    Utrecht

    DE VELE GEZICHTEN VAN | Caroline Westerhout

    donderdag 17 september 2020

    Graag nodigen wij u uit een bezoek te brengen aan onze galerie om de geweldige collectie nieuwe schilderijen van Caroline Westerhout te komen bekijken.

    Nog steeds hanteren wij de beperkte openingstijden: elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur en zondags van 12 tot 17 uur. Wij hopen u te verwelkomen! Ook kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken met Eric zodat u in alle rust de galerie kunt bezoeken of dat Eric bij u thuis een kunstwerk op zicht brengt. Bel 06-54916131 of mail emorren@morrengalleries.nl

  • NU IN DE GALERIE | Willemenot, Nodelijk en Van Velsen
    Utrecht

    NU IN DE GALERIE | Willemenot, Nodelijk en Van Velsen

    vrijdag 4 september 2020

    Voor de liefhebbers van kunst met een magisch of surrealistisch tintje, hebben we weer een aantal bijzondere werken in huis: van de Parijzenaar Gérard Willemenot presenteren wij drie nieuwe schilderijen, zo ook van de miniatuurschilder Con van Velsen.

    Van de kunstenaar Corjan Nodelijk tonen wij een achttal mixed-media sculpturen. Zeer de moeite waard om in het echt te komen bekijken!

  • DE RENAISSANCE VAN | Victor Muller
    Utrecht

    DE RENAISSANCE VAN | Victor Muller

    donderdag 27 augustus 2020

    Onlangs had Victor Muller het genoegen zijn werk te presenteren in de Pulchri studio te Den Haag. In deze tentoonstelling getiteld The Grey Gaze liet Victor een totaal nieuwe en nog onbekende kant van zichzelf zien.

    Sinds deze week mogen wij twee schilderijen die in Pulchri te zien waren in de galerie tentoonstellen en we zijn verheugd: één ervan is reeds verkocht!

  • NIEUW IN DE GALERIE | Thomas Junghans
    Utrecht

    NIEUW IN DE GALERIE | Thomas Junghans

    vrijdag 14 augustus 2020

    Met trots kunnen we aankondigen dat wij vanaf vandaag de monumentale beelden van Thomas Junghans presenteren in onze galerie. Een beeldhouwer waar we al jaren grote bewondering voor koesteren.
    Wegens Covid-19 is het vieren van een feestelijke opening zoals u dat de afgelopen 27 jaar van ons gewend bent, helaas nog even niet mogelijk. Maar gelukkig wij zijn wel geopend, zij het beperkt, op elke vrijdag, zaterdag en zondag, dus wees welkom en kom gerust langs om het werk van Thomas Junghans en onze andere kunstenaars te bekijken!

  • ALTIJD ZOMER | Veronique Clamot
    Utrecht

    ALTIJD ZOMER | Veronique Clamot

    zaterdag 25 juli 2020

    De Belgische beeldhouwster Veronique Clamot is terug van weggeweest! Sinds 2003 waren wij in Nederland haar vaste galerie totdat zij een paar jaar geleden na een grondige reflectie besloot het roer om te gooien. Ze ging zich richten op het maken van hyperrealistische paddenstoelen van papier en zijde. Maar gelukkig heeft Veronique recentelijk haar oude metier weer opgepakt...het bloed kruip toch waar het niet gaan kan.
    Deze week heeft Veronique vijf bronssculpturen bij ons gebracht waarvan 'L'Esquisse' (NL: 'De Schets') haar allernieuwste werk is. In deze mail presenteren wij u een aantal van deze werken plus enkele die op bestelling kunnen worden gegoten en geleverd. De beelden van Clamot kunt u bij ons aanschaffen via de Renteloze Kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds. 

  • EEN FEEST VAN VERF | Marie-José Robben
    Utrecht

    EEN FEEST VAN VERF | Marie-José Robben

    zondag 12 juli 2020

    Afgelopen woensdagavond heeft Eric bij de in Amsterdam woonachtige Brabantse molenaarsdochter Marie José Robben een kleurrijke serie schilderijen opgehaald.
    Schilderijen waar de energie vanaf spat, net als bij de maakster zelf.
    Het werk van Marie José vinden wij een zeer welkome aanvulling op ons aanbod dat overwegend uit schilderkunst bestaat die wat gladder is van textuur. We zijn dol op haar heerlijk stevige en royale verfgebruik waardoor niet alleen de beeltenis maar ook het oppervlak van het doek zelf net een landschap is! 

     

  • HAKKEN EN BAKKEN | Guy Janssen en Peter Vanbekbergen
    Utrecht

    HAKKEN EN BAKKEN | Guy Janssen en Peter Vanbekbergen

    vrijdag 3 juli 2020

    Het zal u opgevallen zijn dat wij, sinds het coronabeleid haar intrede deed, u wekelijks een nieuwsbrief sturen met daarin uitgelicht één of meerdere van onze kunstenaars. Gelukkig ontvangen we hier positieve berichten op. Omdat we voorlopig nog geen openingen zullen organiseren, blijven we dit nog even doen.

    Deze week brengen we graag het werk van twee Belgische kunstenaars onder de aandacht: Guy Janssen en Peter Vanbekbergen. Guy hakt zijn beelden uit steen en Peter bakt zijn keramische beelden in de oven.

    Geef beeldhouwer Guy Janssen (1953, Borgerhout - België) een steen en hij maakt er een kunstwerk van. Guy Janssen volgde ooit na een technische opleiding twee jaar boetseren aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen maar, als beeldhouwer is hij een echte autodidact.

    Peter Vanbekbergen (1962, Leuven - België) genoot zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in zijn geboortestad Leuven met als specialisatie keramiek en beeldhouwen. 

  • DRIE KUNSTENAARS UITGELICHT | Billy und Hells, Kobe, Gertjan Scholte-Albers
    Utrecht

    DRIE KUNSTENAARS UITGELICHT | Billy und Hells, Kobe, Gertjan Scholte-Albers

    zaterdag 6 juni 2020 - zondag 14 juni 2020

    Juist in deze tijd is kunst hard nodig, want het doet veel met een mens: kunst biedt troost, verwondert, geeft energie en men wordt er blij van! Bovendien hecht men vaak aan een kunstwerk en raakt het verweven met iemands leven-, huis- of gezin. Het kunstwerk verhuist mee, er worden dierbare herinneringen aan gekoppeld en het kan worden doorgegeven aan volgende generaties die het kunstwerk op hun beurt ook weer koesteren. 
    De afgelopen tijd hebben wij nuttig besteed met het samenstellen van een gevarieerde collectie van vaste kunstenaars van de galerie. We lichten er in deze mail drie uit die ons verwonderen door hun vakmanschap, energie geven door hun verbeeldingskracht en inspireren met hun eigenzinnigheid.    

    Al sinds 2005 is het Berlijnse duo Billy & Hells vaste exposant van onze galerie. Iets waar we fier op zijn want op het gebied van fotografie behoren zij tot de absolute top. Zo werkten ze in opdracht voor de Britse dramaserie Victoria, Time Magazine (cover), modehuis Louboutin, en eigenlijk te veel om op te noemen. 
    Op de afbeeldingen ziet u twee werken uit hun meest recente serie Silent Monkey uit 2019. Daarnaast hebben wij nog enkele foto's van hen in stock uit voorgaande series. 

    Kobe (pseudoniem van Jacques Saelen, 1950 - 2014) was een Belgische beeldhouwer die werkte en woonde in Pietrasanta, Italië, dichtbij de Carrara marmergroeven. Kobe werkte zowel in marmer als in brons. Inhoudelijk verwijst Kobe's werk naar de ideeën van de psycholoog Carl Jung die geloofde dat de mens veelal onbewust voortgedreven wordt door archetypen die in alle tijden gereproduceerd worden. Kobe maakte eigentijdse oerbeelden in een herkenbaar handschrift: gladde, platte en zachte vormen in gestileerde lijnen.

    Het is altijd een feest van kleur in de woest geschilderde landschappen en bosgezichten van plein-air kunstenaar Gertjan Scholte Albers. Op dit moment hebben we een brede collectie van zijn schilderijen op voorraad. Klik op zijn naam in het roze hierboven en u ziet direct welke werken er van hem beschikbaar zijn! Met onze Thuisbreng-Service kan een van deze werken vanavond nog bij u aan de wand hangen. 

  • LENTE TENTOONSTELLING | Evert den Hartog, Walter Elst, Billy&Hells e.a.
    Utrecht

    LENTE TENTOONSTELLING | Evert den Hartog, Walter Elst, Billy&Hells e.a.

    zondag 10 mei 2020 - zondag 14 juni 2020

    Vanaf 10 mei in de galerie te zien in de galerie.

    Naast nieuwe beelden van Evert den Hartog, tonen we oa ook bronzen beelden van Kobe, Erwin Meijer, Wim van der Kant en Pieter VandenDaele.

    Moderne zeefgaassculpturen van Eric Boyer en indrukwekkende keramische honden en mannen van Peter Vanbekbergen. Liefdevolle wezens gemaakt met een geheel eigen gemengde techniek door Corjan Nodelijk.

    Twee Verlaten Tafels van Juane Xue zijn te zien , zeer fijn geschilderde vogels en stillevens van Walter Elst, expressieve landschappen van Gertjan Scholte-Albers, Martin Koole verrast met sfeervolle dier en mensportretten en Marjolein van Haasteren neemt ons mee naar de onderwereld met haar onderwaterschilderijen in Acryl.

    Billy&Hells verleiden u met hun fotografie en Michael Mapes combineert fotografie via mixed media met zijn verrassende portret-collages.

    Morren Galleries aan de Oudegracht is een ruime galerie van 450 vierkante meter waar u gratis binnen kunt lopen om vervolgens af te dwalen naar twee aangesloten middeleeuwse kelders. Daar is een brede collectie kunst te zien is die zelfs te koop is met de kunstkoopregeling van de Mondriaanstichting waarvan u de rente cadeau krijgt.

    U kunt vrijblijvend bij ons rond kijken zonder dat u lastig wordt gevallen door opdringerig personeel. Genieten van schoonheid die wij graag met u delen.

  • RECENT WERK | Scholte Albers, Vanbekbergen, Boyer en Martin Koole
    Utrecht

    RECENT WERK | Scholte Albers, Vanbekbergen, Boyer en Martin Koole

    zaterdag 22 februari 2020 11:00

    Goed nieuws voor de liefhebbers van de lekker los geschilderde en kleurrijke kunst: we presenteren nieuwe werken van GERTJAN SCHOLTE ALBERS en MARTIN KOOLE. Beide hebben een trefzekere, krachtige en vlotte penseelvoering. Van de Belgische  PETER VANBEKBERGEN tonen we naast zijn bekende 'hondbeesten'  een reeks van mijmerende mensfiguren. De Amerikaan ERIC BOYER, bekend van zijn figuurstudies in staaldraad/zeefgaas, heeft zich nu eens gericht op het creëren abstracte vormen. Wees welkom: de tentoonstelling gaat van start op zaterdag 22 februari!

  • NIEUWJAARSTENTOONSTELLING | W. Elst, M. Mapes, P. VandenDaele, G. Willemenot
    Utrecht

    NIEUWJAARSTENTOONSTELLING | W. Elst, M. Mapes, P. VandenDaele, G. Willemenot

    zondag 12 januari 2020 15:00 uur

    We starten 2020 met een Nieuwjaarsborrel en een nieuwe collectie schilderijen van Walter Elst. Ook tonen we van de Amerikaan Michael Mapes een serie mixed-media 'kijkkasten' en laten we van de Belgische beeldhouwer Pieter VandenDaele vissen en kikkers in brons zien. En op de valreep heeft de Franse fijnschilder Gérard Willemenot ons ook nog een aantal fraaie nieuwe 'Bosschiaanse' werkjes toegestuurd. Deze laten wij dan ook graag zien!