Nederlands English

Morren Galleries Calendar

Exhibitions & Events 2016

 • IN DE HOLLANDSE BOSSEN - Gertjan Scholte Albers
  Utrecht

  IN DE HOLLANDSE BOSSEN - Gertjan Scholte Albers

  zondag 27 november 2016 15:00
  Gertjan Scholte Albers is een plein-air schilder pur sang. Vijf dagen per week, in alle jaargetijden en alle weersomstandigheden is hij ergens buiten te vinden. Een speciale, zelfgebouwde kar die zijn kleine brommertje dagelijks meetorst, doet dienst als opbergkast, tafel en palet en daarin zijn als zijn benodigde schildersspullen efficiënt opgeborgen. Vanaf zondag 27 november presenteren wij in Utrecht zijn nieuwste werk in de tentoonstelling ‘In de Hollandse Bossen’.
 • TOUCHED BY TIME - solotentoonstelling Daanoe (lezing & boekpresentatie)
  Amsterdam

  TOUCHED BY TIME - solotentoonstelling Daanoe (lezing & boekpresentatie)

  zondag 13 november 2016 15:00
  Met trots kondigen wij de feestelijke opening aan van Daanoe's nieuwe tentoonstelling die gepaard gaat met de presentatie van zijn 3e oeuvrecatalogus getiteld 'Touched by Time'! Omdat hij geen concessies wenst te doen wat betreft de kwaliteit en uitstraling, heeft de urban explorer fotograaf ook dit keer het boek weer geheel in eigen beheer uitgegeven. Het boek kost € 39,95 en kunt u tijdens de opening door Daanoe laten signeren!
 • VEILING - Japanse Prenten
  Utrecht

  VEILING - Japanse Prenten

  donderdag 27 oktober 2016 19:00 tot 22:00 uur
  Uit het nalatenschap van een collectioneur die tijdens zijn leven enkele bijzondere verzamelingen bijeen bracht, mogen wij namens zijn erfgenamen een veiling organiseren van zijn collectie Japanse Prenten. De collectie zal vanaf maandag 17 oktober online te zien zijn op onze website en kunt u gaan bieden! De Kijkdagen zijn in het weekend van 22 & 23 oktober.
 • INSPIRED BY NATURE - Victor Muller, Chris Tap, Eddy Stevens
  Utrecht

  INSPIRED BY NATURE - Victor Muller, Chris Tap, Eddy Stevens

  zondag 16 oktober 2016 15:00
  Met veel plezier nodigen wij u uit voor de tentoonstelling 'Inspired by Nature' waarin het nieuwste werk wordt gepresenteerd van de beeldhouwer Chris Tap en de schilders Victor Muller en Eddy Stevens (B). Bij deze drie kunstenaars is het ambacht de drager van de inhoud. En die inhoud vinden zij, ieder op geheel eigen wijze, in de natuur. In de werfkelder exposeren we nieuw werk van fijnschilder Gérard Willemenot en keramiek van Leon Strous.
 • FASHION IN DE GALERIE - Web&Eve's presenteert Wintercollectie
  Utrecht

  FASHION IN DE GALERIE - Web&Eve's presenteert Wintercollectie

  woensdag 12 oktober 2016 15:00 tot 21:00 uur
  Dames opgelet: Fashionlabel Web&Eve komt weer naar Utrecht. Dit modemerk dat niet in winkels of online te koop is, heeft dit keer een collectie samengesteld met haar best verkochte items uit de afgelopen jaren: The Best-Of Collectie! Omdat het herhaalde ontwerpen zijn, kan zij strooien met hoge kortingen tot wel 70%!
 • 24H ZUID - 3 Lezingen & werk van Michael Mapes en anderen!
  Amsterdam

  24H ZUID - 3 Lezingen & werk van Michael Mapes en anderen!

  zaterdag 24 september 2016 12:00
  Cultureel Amsterdam Zuid houdt Open Huis! Kom bij ons kijken naar de ‘gefileerde’ Oude meesters van Michael Mapes, Urbex fotografie van Daanoe en zomerse schilderijen vol kleur en licht van Juane Xue. En kom luisteren naar de boeiende verhalen van drie kunstenaars en praat lekker mee in het aansluitende gesprek. Start om 14:00, 17:00 en 20:00 uur. Voor meer info, zie onze Nieuwspagina!
 • UITFEEST GROEPSTENTOONSTELLING
  Utrecht, Oudegracht 340

  UITFEEST GROEPSTENTOONSTELLING

  zondag 4 september 2016 - zondag 4 september 2016
  Op Zondag 4 September viert Utrecht de start van het nieuwe culturele seizoen, en wij vieren mee! We openen een grootse Groepstentoonstelling met vaste en nieuwe kunstenaars van de galerie. Naast de talrijke kunstwerken die alleen al een feest zijn voor het oog, zijn er tijdens de opening twee kunstenaars aanwezig die ter plaatse een kunstwerk voor u kunnen maken!
 • UTRECHTSE ZOMERSALON - een groepstentoonstelling
  Utrecht, Oudegracht 340

  UTRECHTSE ZOMERSALON - een groepstentoonstelling

  zondag 31 juli 2016 15:00 uur

  Net als in Amsterdam vieren wij in Utrecht de zomer met een prikkelende groepstentoonstelling. Voor het eerst presenteren wij het werk van de Utrechtse cartoonist/kunstenaar ARGIBALD waarbij u tijdens de feestelijke opening terecht kunt voor een diepgaand 'Cartoon Consult' a € 25,-. (Hiervan komt € 5,- ten goede aan de Voedselbank!) De persoonlijke tekening die hij tijdens dit consult 'live' voor u maakt, kunt u uiteraard direct mee naar huis nemen. 

 • AMSTERDAMSE ZOMERSALON - een groepstentoonstelling
  AMSTERDAM, Stadhouderskade 42

  AMSTERDAMSE ZOMERSALON - een groepstentoonstelling

  zaterdag 16 juli 2016 16.00

  Kom gezellig Borrelen tijdens de opening van de Jaarlijkse ZomerSalon: een gevarieerde groepstentoonstelling met verfrissend werk van vaste en nieuwe kunstenaars van de galerie. Om in Italiaanse sferen te geraken, presenteren wij een indrukwekkend schilderij van Giovanni Tomassi Ferroni met een formaat van 200 x 280 cm. 

 • Lezing CANDACE CHARLTON door Drs. Marianne Venderbosch
  Utrecht, Oudegracht 340

  Lezing CANDACE CHARLTON door Drs. Marianne Venderbosch

  donderdag 23 juni 2016 19:00 uur

  Drs. Marianne Venderbosch geeft in onze Utrechtse galerie aan de Oudegracht een lezing over het werk van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Candace Charlton. Deze eenmalige en gratis lezing is inmiddels volgeboekt, dus reserveren is helaas niet meer mogelijk. 

 • BUURTBORREL - Jan Luijkenstraat
  Amsterdam, Stadhouderskade 42

  BUURTBORREL - Jan Luijkenstraat

  vrijdag 3 juni 2016 17.00 uur - 20.00 uur
  We zijn verhuisd naar het prachtige Museum Quarter en zijn nu de directe buren van het Rijksmuseum! Dat willen we vieren met onze buurtbewoners en geven daarom een BuurtBorrel voor iedereen die woont in de Jan Luijkenstraat, de straat waar onze galerie aan grenst. Van deze BuurtBorrel maken we een traditie, dus iedere buur die er deze keer niet bij kan zijn hoeft niet te treuren: begin september geven we de volgende BuurtBorrel!
 • CANDACE CHARLTON - solotentoonstelling
  Utrecht, Oudegracht 340

  CANDACE CHARLTON - solotentoonstelling

  zondag 29 mei 2016 - zaterdag 16 juli 2016
  Met groot genoegen kondigen wij de solotentoonstelling aan van de Zuid-Afrikaanse kunstenares Candace Charlton die de titel 'Keeper' draagt. Deze serie is geïnspireerd op- en een hommage aan de natuur, de kleuren en de sfeer uit haar jeugd in Zuid-Afrika. Speciaal voor ons nam Candace 3 jaar de tijd om aan deze tentoonstelling te werken en het resultaat is daar dan ook naar. De tentoonstelling wordt geopend door Arthur Japin en Candace Charlton.
 • Openingstentoonstelling Nieuwe Galerie naast het Rijks!
  Amsterdam, Stadhouderskade 42

  Openingstentoonstelling Nieuwe Galerie naast het Rijks!

  zondag 15 mei 2016 - zondag 31 juli 2016
  De allereerste tentoonstelling in onze fonkelnieuwe galerie naast het Rijksmuseum waarin wij een gevarieerd overzicht presenteren van onze kunstenaars - zowel nieuwe als vaste gezichten. Tijdens de feestelijke opening zal Herman Pleij het openingswoord verrichten.
 • WALTER ELST - Solotentoonstelling
  Utrecht, Oudegracht 340

  WALTER ELST - Solotentoonstelling

  zaterdag 16 januari 2016 - zondag 17 januari 2016
  Dit keer starten wij het nieuwe met een ultra-korte solotentoonstelling van slecht 1 weekend van de Belgische meester van het Stilleven Walter Elst. Want direct hierna nemen wij al zijn werken mee naar de beurs REALISME in Amsterdam. Deze weekendtentoonstelling wordt geopend door ons voormalig minister president de heer Jan Peter Balkenende.
 • BIERENBROODSPOT - solotentoonstelling
  Amsterdam, Prinsengracht 572

  BIERENBROODSPOT - solotentoonstelling

  zaterdag 9 januari 2016 - vrijdag 11 maart 2016
  Na 2 jaar keert de Amsterdamse kunstenaar Bierenbroodspot terug bij haar vaste galerie met een indrukwekkende tentoonstelling getiteld 'Nights in Pompeii'. Een tentoonstelling die gewijd is aan haar nachtelijke dwaal- en speurtochten door de prachtige restanten van het antieke Pompeii. Te zien zijn beelden in brons en albast, schilderijen en tekeningen. Tevens toont zij voor het eerst een 28-delig servies. Het openingswoord wordt verricht door haar goede vriend, architect Cees Dam.