Nederlands English

Morren Galleries Calendar

Exhibitions & Events 2017

 • JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | Alles om het lijf
  Utrecht

  JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | Alles om het lijf

  zondag 14 mei 2017 15:00 uur
  Ga kijken bij de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Alles om het Lijf' op zondag 14 mei van de beeldhouwer JORIS AUGUST VERDONKSCHOT. Morren Galleries is verheugd om tijdens de opening, een tweede monografie van Verdonkschot, getiteld 'Omtrekkende Bewegingen' te mogen presenteren. Plus ook nog een liedgedichtenbundel van zijn hand getiteld 'Niets kan mij gebeuren'.
 • JUANE XUE - Lezing
  Utrecht

  JUANE XUE - Lezing

  donderdag 6 april 2017 19:00 uur
  Altijd al eens kennis willen maken met Juane Xue, de kunstenares achter de Bourgondische, zomerse schilderijen vol kleur en licht? En altijd al eens meer willen weten over haar techniek of over haar Chinese achtergrond? Geef u dan snel op voor haar lezing op donderdagavond 6 april via email: marianne@morrengalleries.nl
 • JUANE XUE - Verlaten tafels
  Utrecht

  JUANE XUE - Verlaten tafels

  zondag 2 april 2017 15:00 uur
  Op zondag 2 april opent schrijfster LULU WANG in onze galerie aan de Oudegracht 340 te Utrecht de Lentetentoonstelling ‘Verlaten Tafels’ met de nieuwste schilderijen van de Chinese kunstenares JUANE XUE. Voor wie van kleur, licht en een losse schildertoets houdt, zal een bezoek aan deze tentoonstelling aangename verrassing zijn!
 • BIERENBROODSPOT - Timeless Battles
  Amsterdam

  BIERENBROODSPOT - Timeless Battles

  zaterdag 4 maart 2017 16:00 uur
  Uniek is deze nieuwe tentoonstelling vol bravoure van Gerti Bierenbroodspot. Topstukken in deze nieuwe tentoonstelling zijn vrijstaande kamerschermen van cypressenhout in goud en rood koper waarop imponerende processies van ruiters en paarden zijn te zien, maar ook gevleugelde helden, goden en monsters. Deze thema’s zijn afkomstig van de friezen van het Parthenon en van het Pergamon altaar. Wederom weet de altijd onderweg zijnde Bierenbroodspot ons te verrassen met een intrigerende, omvangrijke collectie!
 • ERWIN MEIJER - Nieuwe beelden in brons
  Utrecht

  ERWIN MEIJER - Nieuwe beelden in brons

  zondag 19 februari 2017 15:00
  Op zondag 19 februari opent Morren Galleries aan de Oudegracht 340 in Utrecht een tentoonstelling van de beeldhouwer Erwin Meijer. Maar liefst zeven nieuwe beelden in brons in combinatie met een reeks bestaande beelden van zijn hand zullen te bewonderen zijn. Sculpturen met een duidelijk eigen signatuur en een stijl die wordt getypeerd door zachte vormen en scherpe lijnen!
 • FOR REAL - Beurs voor Actuele Figuratie
  Amsterdam

  FOR REAL - Beurs voor Actuele Figuratie

  woensdag 18 januari 2017 - zondag 22 januari 2017
  FOR REAL is de nieuwe naam van de beurs die voorheen REALISME heette. FOR REAL richt zich op actuele figuratieve kunst. De nieuwe naam gaat gepaard met een vernieuwing van het beursaanbod. En zoals altijd doen wij ook weer mee aan deze verfrissende en overzichtelijke beurs in de Passenger Terminal aan de Piet Heinkade. U vindt ons in Standnr. 30.
 • SCHOLTE-ALBERS, DE FOREST, RENEE M. JANSSEN, VAN 't RIET e.a.
  Amsterdam

  SCHOLTE-ALBERS, DE FOREST, RENEE M. JANSSEN, VAN 't RIET e.a.

  zondag 15 januari 2017 - zondag 26 februari 2017
  Ook in Amsterdam beginnen we 2017 met een groepstentoonstelling van vaste kunstenaars. Een tentoonstelling met knalkleuren! Nieuwe landschappen van Gertjan Scholte Albers, pinhole fotografie van Bethany de Forest, x-ray foto's van Arie van 't Riet, diersculpturen van Renee Marcus Janssen en Bart Somers. Ook introduceren we pentekeningen van de Britse kunstenaar Bob London.
 • GIOVANNI TOMMASI FERRONI, TINO LUCIANO e.a.
  Utrecht

  GIOVANNI TOMMASI FERRONI, TINO LUCIANO e.a.

  zondag 8 januari 2017 - zondag 12 februari 2017
  In Utrecht luiden we het jaar in met een gevarieerde groepstentoonstelling waarin fijnschilderkunst de boventoon voert. We laten nieuw werk zien van de Italiaanse schilders Giovanni Tommasi Ferroni en Tino Luciano, van de Belgische schilder Walter Elst, de Utrechtse Jose van Kleef en beeldhouwwerken van de Nederlandse kunstenaar Joris Verdonkschot.