Nederlands English

Geert Schuurman

Geert Schuurman woont en werkt in Witmarsum (Friesland), maar komt van oorsprong uit de Betuwe. Geboren net na de Tweede Wereldoorlog groeide hij op in het prachtige rivierenlandschap tussen de Rijn en de Waal. Als kleine jongen zwervend over de uiterwaarden leerde zijn vader hem de dierenwereld kennen, de complexheid daarvan en het evenwicht.

De kunstenaar was toen al gefascineerd door de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur en vooral de vogels. Die liefde en passie is nooit meer overgegaan. De natuur is altijd zijn inspiratiebron. Geert wilde naar de kunstacademie maar geboren in een arbeidersgezin wilden zijn ouders dat hij ging studeren voor een baan met meer financiële zekerheid. Pas na zijn pensionering is hij zich gaan verdiepen in de techniek van kleien, bakken en glazuren.

Kenmerkend voor zijn beelden, vooral vogels die in Nederland voorkomen is de uitstraling van natuurlijke vormen en kleuren. Zij doen dan ook heel realistisch aan. Inmiddels vliegen zijn vogels door Europa.

UTRECHT