Nederlands English

Roland Art

ROLAND ART (Utrecht) bracht zijn jeugd door aan het Sneekermeer in Friesland. Daar onstond zijn liefde voor dieren en de wil om deze uit te beelden in zijn eigen fantasiewereld. Als kind was hij  vaak bij de buren op de boerderij die een veestapel van 85 melkkoeien en een hele groep zwerfkatten hadden. Thuis hadden zij een dierenopvang voor zieke en gewonde vogels, vooral watervogels. Het mooiste vond hij het moment dat een dier weer genezen was en het weer gezond de vrije natuur in kon.

Een tiental jaren was hij professioneel windsurfer, maakte hij zijn eigen surfplanken en deed hij mee aan wedstrijden.

Al van jongs af aan tekende en schilderde Roland en in 1995 begon hij met het maken van houten katten met een vogeltje op de staart. Katten zijn evenals koeien en vogels zijn lievelingsdieren, maar hij houdt ook van  bloemen en hartjes. In de periode dat hij met zijn familie in Denemarken verbleef, ontstond de liefde voor het werken met hout.

“Ik hou van hout. De basic geur van hout doet mijn creatieve brein goed. Die geur is de motor. Om hout in mijn handen te hebben dat is mijn passie en daar een poes uit te maken met al haar ronde vormen dat doet mij hartje overvloeien van vreugde. De poes met het vogeltje dat is wel het beeld wat ik altijd zal blijven maken. Dat is een ROLAND en verbeeldt voor mij liefde, vrijheid, geluk, harmonie, tederheid en vrede”.

Roland Art  beschildert zijn sculpturen van hout of brons in bonte kleuren. Zijn stijl is fantasierijk, expressief en dromerig. Het zijn werken waar je happy van wordt!

UTRECHT