Nederlands English

Kobe de Peuter

Kobe De Peuter (Turnhout, 1979) is een Belgisch kunstenaar, scenarioschrijver en regisseur van korte films. Aanvankelijk was hij portret kunstenaar en werkte hij als filmrecensent voor verschillende websites.

In 2002 voltooide hij zijn studies als docent in visual arts en ethiek, en opende hij zijn eerste tentoonstelling in Leuven. Enkele maanden later had hij een expositie in het culturele centrum vanLeuven,  wat het begin betekende van een hele reeks tentoonstellingen, voornamelijk in Leuven, Antwerpen, Gent en later Amsterdam.

In 2004 verhuisde hij naar Barcelona, waar hij haast 3 jaar als professioneel kunstenaar werkzaam was. Naast zijn activiteiten als schilder, schreef en regisseerde hij in 2005 zijn eerste korte film Nobody's Innocent. Een tweede korte film, Pipe Dreams, kwam uit in 2007.

Begin 2007 verhuisde Kobe De Peuter weer naar België, en vestigde hij zich in Heist op den Berg.  Echter als kunstenaar is hij nog steeds voornamelijk in Spanje actief, vooral in Catalonië,lwaar hij met regelmaat tentoonstelt en opdrachten uitvoert voor bedrijven zoals TMB en CREDA.

De stijl van Kobe De Peuter is contemporain realisme, met foto-realistische figuren in een licht geabstraheerde omgeving. Hij werkte samen met andere kunstenaars zoals Justus Donker, Jan Willem Maris, Kristof Van Heeschvelde, Ineke Smienk en Francien Krieg. Samen met Jan Willem Maris, Iet Langeveld, Danielle Luinge en Koen Pattyn, startte hij eind 2007 het kunstenaarscollectief "Itch" op.

.

Op Aanvraag