De dichter/schrijver Gerrit Luidinga (1942) zal de tentoonstelling openen en aldaar zijn nieuwe dichtbundel presenteren. De bundel met de veelzeggende titel “Dreamscapes, Droomlandschappen & Sentimentaliteiten” omvat 82 gedichten van Gerrit Luidinga waarin hij zich laat inspireren door evenzovele kunstwerken van 66 kunstenaars. Kunstboekenuitgever en specialist in het printen van kunstreproducties Marcel Salome, heeft de dichtbundel gerealiseerd. Een fantastisch werk in woord en beeld waarin naast kunstwerken van Eddy Stevens ook werk is opgenomen van 12 kunstenaars die exposeren of hebben geëxposeerd bij Morren Galleries. 

Eddy Stevens (1965, Brasschaat) is als kunstenaar reeds lang verbonden aan Morren Galleries en heeft een grote schare bewonderaars. Zijn werk vertoont een interessante ontwikkeling qua onderwerp en voorstelling doordat hij onophoudelijk nieuwe gebieden exploreert. Steeds weer anders en soms niet direct te volgen maar altijd in zijn eigen onmiskenbare virtuoze, schitterende handschrift; krachtig, figuratief en mystiek. In deze expositie is zijn nieuwste werk te zien uit de series “Human Behaviour” en “Het hedendaags verleden”. Beide series waren aanvankelijk uitsluitend in monochroom (in gradaties grijs, zwart en wit) geschilderd, maar sinds kort gebruikt Stevens weer kleur. Met het thema Human Behaviour verbeeldt hij het menselijk gedrag door middel van voorstellingen van mensen die een wonderlijke, symbiotische en soms humoristische of ontroerende relatie aangaan met dieren en objecten. In de serie “Het Hedendaags verleden” gebruikt hij oude boekomslagen, kaften, verweerde stukken karton of ander gerelateerd materiaal om op te tekenen. Als inspiratie voor beide series gebruikt hij oude foto's uit het verleden die hij vindt op rommelmarkten en die hij in een nieuwe vorm weer in het heden een plaats geeft. Een overdaad aan vorm en indrukken en vooral boeiend om te bekijken.

De bronzen beelden van Renee Marcus Janssen (1976, Naarden) in de tentoonstelling zijn onderdeel van het project Animali Antichi. Her project bestaat uit inmiddels 15 verschillende karakter portretten van dieren in brons: de Nubische bok en geit, het brilschaap, de Indische olifant, de blaarkop, dedromedaris, het penseelzwijn, de giraffe, de zebra, de Aziatische koe, het Engels schaap de guanaco en de poitu ezel. Renee Marcus Janssen heeft een heel eigen en herkenbaar handschrift. De portretten lijken op het eerste gezicht heel realistisch weergegeven  maar zijn welbeschouwd op een heel verfijnde manier gestileerd. Sierlijk van vorm met prachtige details en tekeningen op de huid en de vacht.

Pieter Vandendaele (1971, Oudenaarde) is gefascineerd door de onderwaterwereld en haar prachtige fauna. De bronzen sculpturen van vissen van Pieter Vandendaele met sympathieke namen als Olga, Ignatius, Alexander of Helga, onderscheiden zich van bronzen van andere kunstenaars door het prachtige patina. Dat komt door de manier waarop zijn beelden ontstaan. Het oorspronkelijke model maakt hij namelijk van organische materialen zoals bladeren, hout, leer, wax of textiel. Door dit gebruik van natuurlijke materialen ontstaat een ruw oppervlakte dat lijkt op de geschubde huid van een vis. De manier waarop de beelden worden gepresenteerd, doen daarbij nog eens sterk denken aan de beweging die vissen maken in het water; de beelden zijn namelijk geplaatst op een as waardoor ze spiraalvormig draaien en van alle kanten te bewonderen zijn. Heel mooi!

Kortom: Een tentoonstelling die van dichtbij gezien moet worden!