Bij grote uitzondering krijgt Bierenbroodspot steeds weer toestemming om zich in de labyrinten van de oude opgravingen te begeven. Ze maakte er onder andere RUBBINGS van de zuilen van de tempel uit Palmyra die nu, in de context van de actualiteit, opzienbarende kunstwerken op de tentoonstelling zullen zijn. Deze zuil-teksten, afkomstig van de inmiddels verwoeste tempel door IS, zullen een prominente plaats innemen op ‘New Voyages’.

Bierenbroodspots werk is in zekere zin altijd een compilatie van diverse klassieke invloeden die ze gedurende haar vele reizen naar het Midden Oosten en Noord-Afrika heeft ondergaan. En, daarnaast is haar familiale band, met een van Nederlands belangrijkste modernisten LEO GESTEL (1881-1941), eveneens van groot belang. Als jong meisje logeerde ze de zomervakanties in het atelier van haar oom. Ze snoof er de geur van olieverf op en leerde er spelenderwijs de belangrijke grepen van het vak. Als enig bloedverwant erfde ze de attributen uit zijn atelier: ezel en kwasten; en potjes pigmenten, aarde, zand uit Pompeii en Taormina. Leo Gestel maakte diverse reizen door Italië om zijn kunstenaarschap te voeden, en ook Bierenbroodspot woont en werk er nu de helft van het jaar. Net als Gestel destijds slentert ze regelmatig door Pompii en over andere Italiaanse archeologische locaties. En voor de tentoonstelling ‘New Voyages - Nachten in Pompeii’ heeft ze, als een hommage aan Gestel, de geërfde pigmenten gebruikt in haar nieuwe werken!

Voor de tentoonstelling ‘New Voyages 2015’ vervaardigde Bierenbroodspot verassende nieuwe schilderijen, bronzen en albasten. Terwijl het paard altijd een vertrouwd thema in haar werk vormt, is er dit keer ook veel aandacht besteed aan het genre stilleven en interieur.

Bierenbrood acht de technieken van het oude ambacht zeer hoog, en werkt voornamelijk in pure materialen als tempera en goud, natuurlijke pigmenten, brons en albast. Het is noemenswaardig dat Bierenbroodspot als een van de weinige kunstenaars haar eigen beelden giet. Voor deze tentoonstelling komt zij onder andere met twee enorme, monumentale vazen geïnspireerd op Pompeii.