Als assistent heb je een ondersteunende functie zodat je collega alle ruimte en handen vrij heeft om zich volledig op de bezoekers te richten. Dat betekent dat je de telefoon aanneemt en diverse werkzaamheden verricht op de computer. Je werkt  bijvoorbeeld de website bij, houdt het adressenbestand up-to-date, doet facturering, maakt prijskaartjes, et cetera. Ook zorg je er samen met je collega voor dat de galerie er altijd representatief uitziet. Als er een lampje moet worden vervangen, een schilderij scheef hangt, of de vensterbanken stoffig zijn of de vloer of wat ook, dan zie je dat meteen en doet daar direct iets aan. Ook als er bijv. een boodschap moet worden gedaan, doe je dit zonder ‘morren’. :) Plus je assisteert bij openingen, lezingen, borrels, kunst-avonden of andere events die wij organiseren.   

Als je collega druk in gesprek is met bezoekers, dan vang jij de andere bezoekers op en draagt dan zorg voor de verkoop. Verkoop is voor de galerie het aller-allerbelangrijkst. Dankzij de verkoop van kunst houden wij de kunstenaars, de galerie en het personeel 'in leven'. Je beseft je dan ook goed dat jij en je collega hier op de zondag verantwoordelijk voor zijn.  

Verkoopervaring en Kennis van Kunst zijn dus onontbeerlijk: te weten welke kunststromingen er zijn, welke kunstenaars er in ons segment (die van de hedendaagse figuratieve kunst) toe doen. Ook materiaalkennis en kennis van gebruikte technieken horen daarbij. Het is vanzelfsprekend dat je goed weet waar je het over hebt en gedegen antwoord kunt geven op de meest uiteenlopende vragen. 

Een fijne sfeer creëren, onderhoudende en doortastende gesprekken voeren, weten wanneer- en aan wie je koffie of een glaasje wijn aanbiedt, de juiste muziek opzetten op het juiste volume, aanvoelen aan wie je aandacht schenkt en vooral wat voor aandacht, immers, ieder mens is anders. Voor ons is het van groot belang dat de kwaliteit die wij aan kunst bieden, ook in alles daar omheen is terug te vinden (in de sfeer, de presentatie, de aandacht, de kennis, e.d.) zodat alle bezoekers een prettige ervaring hebben, zich gezien en welkom voelen, goed geinformeerd worden en daarom heel graag weer terugkomen.

Kortom, wij zoeken:

 • een leergierige, sociale, representatieve en warme persoonlijkheid 
 • met kennis van- en passie voor kunst (liefst een achtergrond in de kunst) 
 • die goed kan samenwerken maar ook uitstekend zelfstandig kan denken en werken 
 • de Nederlandse taal uitstekend beheerst in woord en geschrift
 • prima computervaardigheden heeft
 • woonachtig is in Utrecht of nabije omgeving
 • en bovendien een KEI is in verkopen! 

Wij bieden:

 • een inspirerende baan op een van de mooiste plekjes van Utrecht 
 • superleuke collega's 
 • veel afwisseling in je werkzaamheden
 • ontmoetingen met kunstenaars en andere boeiende mensen   
 • en natuurlijk een prima salaris

Mocht je na het lezen van deze werkzaamheden en gevraagde eigenschappen het gevoel hebben dat je een aanwinst bent voor ons kleine maar hechte team, stuur dan je motivatiebrief en een CV met foto naar: severine@morrengalleries.nl

Je krijgt altijd antwoord.