Cornelis Doolaard was gefascineerd door de imperfectie van de mens die hij op zeer intieme en kwetsbare wijze wist te verbeelden. Hij speelde met de anatomische verhoudingen en met het perspectief van de mensfiguren zonder dat ze cartoonesk werden of komisch. Integendeel, de figuren kregen door de vervormingen juist meer emotie, karakter. Opvallend was dat het werk van Doolaard vooral werd aangekocht door gepassioneerde kunstliefhebbers die het meestal niet bij 1 'Doolaard' lieten zitten. Zo bezit de ING Bank Kunstcollectie maar liefst 21 werken van zijn hand.  

Cornelis Doolaard | Man op stoel | olieverf op linnen | 2012

Als galerie waren we geluksvogels dat Cornelis met ons wilde werken. Hij was een intrigerende persoonlijkheid, een beetje verlegen maar heel vriendelijk, vooral erg op zichzelf. Dat maakte hem juist wel mysterieus. Hij was het liefst in de luwte, samen met Loes. Hij zocht nooit de drukte van openingen op. Veel mensen en aandacht maakte hem ongemakkelijk en verlegen. 

De schilderijen die wij nu nog van Cor hebben, gaan binnenkort terug naar Loes. Wij hebben dan geen recent werk meer van hem in huis. Totdat de werken worden opgehaald, kunt u zijn laatste schilderijen nog bij ons komen bekijken.  

Wij zullen Cor missen en voelen dankbaarheid voor het vertrouwen dat hij en Loes ons en de galerie 18 jaar lang hebben geschonken. De schilderijen die wij zelf thuis van hem bezitten, zullen we nog meer koesteren.