In onze nimmer aflatende zoektocht naar kunstenaars met een eigen en oorspronkelijk signatuur en die tegelijk vaktechnische aspecten hoog in het vaandel hebben, stuitten wij eind jaren '90 op het werk van Jan Bouman. We zagen het op een setje ansichtkaarten die een klant voor ons had meegebracht. Om hem te vinden was wat lastiger, we wisten niet waar hij woonde en ook op internet was hij nog niet te vinden. We hadden zijn opvallende werk nog nooit gezien en dat verbaasde ons zeer: een intrigerende en knappe kunstenaar als hij zou toch allang en breed vertegenwoordigd en bekend moeten zijn? Feit dat dit niet het geval was, maakte ons des te nieuwsgieriger naar deze kunstenaar en zagen voor ons deze vertegenwoordigende rol weggelegd. 

Hoe het contact uiteindelijk tot stand kwam, weten we niet meer precies. Dat hij zijn werk vooral exposeerde in het oosten van het land en in Duitsland waar hij aan de Hochschule für Bildende Künste te Berlijn had gestudeerd en ook lange tijd gewoond had, loste ons raadsel op van waarom wij nog niet eerder met zijn werk hadden kennis gemaakt. In het jaar 2000 startten wij onze vruchtbare samenwerking die tot op heden zou mogen duren. Vrijwel jaarlijks exposeerde hij bij ons solo- of in groepsverband en presenteerden we zijn werk op beurzen. Daarnaast hadden wij als zijn vaste galerie, steevast enkele van zijn schilderijen in stock. Ook komend september zou Jan bij ons weer een aantal nieuwe schilderijen laten zien, iets waar we als altijd zeer naar uitkeken. 

Ongeveer negen jaar geleden maakten we een videoportret van hem waarin Eric hem opzocht in zijn atelier en Jan uitvoerig vertelt over zijn werk en drijfveren. (klik HIER voor de video) 

Jan vocht enkele jaren terug tegen de welbekende ziekte maar knapte daarna gelukkig redelijk op. Helaas is dit hem nu toch fataal geworden. Wij voelen ons vereerd dat wij Jan Bouman zo lang hebben mogen kennen en vertegenwoordigen. En dankbaar zijn wij voor de bijzondere, inspiratievolle samenwerking met deze warme, integere persoonlijkheid en geweldige kunstenaar. Rust in vrede lieve Jan.

Namens onszelf en ons team wensen wij zijn vrouw Beatrix en zoon Silvan alle kracht en sterkte met het verwerken van dit grote verlies. 

Eric & Séverine Morren