Op 3 november 2019 werd De Nederlandse Portretprijs voor de tweede keer uitgereikt. Kunstenaars konden zich aanmelden met maximaal 3 werken. Een vakjury heeft een shortlist gemaakt van 50 nominaties. Deze genomineerden hebben hun werk tentoongesteld in Slot Zeist. Uit deze tentoonstelling is een winnaar gekozen.

Een deel van het jury- rapport: 'En tot slot de aanwijzing van de prijswinnaar tweedimensionale portretten. Een schilderij dat onder andere werd voorzien van kwalificaties als ‘intens geschilderd’, ‘houding past bij persoon’, ‘mooi zacht licht’, ‘handen prachtig geschilderd’, ‘klassiek en toch ook hedendaags’ en ‘spectaculair door gebrek aan spektakel’. Het betreft het schilderij Tempête, het portret dat Scott Bartner schilderde van zijn net in de studentenwereld ingetreden dochter.

Scott Bartner is een van onze topkunstenaars van de Portretwinkel. Hij heeft al heel wat prachtige klassieke portretten gemaakt in opdracht. Mocht u ook interesse hebben in een portret van uzelf of een geliefde, kom dan gerust eens langs in de Portretwinkel voor een oriënterend gesprek.

De Portretwinkel is te vinden achter in de galerie, aan de Oudegracht 340, Utrecht.