Tijdens de opening op 3 september VERLOTEN wij dus 2 IJsberen uit de eerste serie ter waarde van € 750,- per stuk, gewoon omdat het kan! Dus zorg dat u op tijd bij bent om uw gratis lotnummer te bemachtigen. Bent u niet meer present tijdens de trekking, dan wordt een nieuw lotnummer getrokken en gaat de IJsbeer helaas aan uw neus voorbij. Uiteraard gunnen wij ieder het winnen van dit prachtige beeldje,maar wie niet wint en het IJsbeertje toch graag wilt hebben, kan het natuurlijk ook gewoon kopen!   

Van de volgende kunstenaars laten we werk zien:
GERTJAN SCHOLTE ALBERS - BIERENBROODSPOT - BILLY & HELLS - PAUL DELMEE - WALTER ELST - GIOVANNI TOMMASI FERRONI - FONG-LENG - EVERT DEN HARTOG - GERARD HUYSMAN - WIM VAN DER KANT - JOSE VAN KLEEF - MAYA KULENOVIC - MICHAEL MAPES - VICTOR MULLER - WOUT MULLER - ARIE VAN 'T RIET - EDDY STEVENS - LEON STROUS - PETER VANBEKBERGEN - GERARD WILLEMENOT - JUANE XUE 

BELEEF HET UITFEEST IN HET PRACHTIGE UTRECHT!

Dit is de 20e editie van het Uitfeest, dé feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht. Op vele binnen- en buitenlocaties geven de culturele instellingen en gezelschappen previews van wat komen gaat. Of je nu houdt van muziek of theater, van beeldende kunst, dans of literatuur, je kunt je hart ophalen. Wat Utrecht voor velen zo'n prettige stad maakt, is naast de schilderachtige grachten met zijn werven en de vele pleinen met terassen, de compactheid van het centrum. Alles is op loopafstand dus als je in het historsche centrum bent, loop je zo van het Domplein naar De Neude en daar vandaan naar het Janskerkhof, of de Oudegracht, het Ledig Erf, het Centraal Museum, of het vernieuwde Hoog Catharijne, enzovoorts. Er is ontzettend veel te zien, doen en beleven op een kleine oppervlakte!     

URBAN CULTURE RUN
Net als vorig jaar gaat het Uitfeest om 11 uur van start met de Urban Culture Run. In een parcours van 10 km ren je langs de karakteristieke grachten en door cultuurhistorische gebouwen van Utrecht. Dit jaar zijn er drie nieuwe locaties bijgekomen: Museum Speelklok, Fonds voor Cultuurparticipatie en het Stadhuis. De deelnamekosten bedragen € 20,- en inschrijven kan hier.

EEN PAAR LEUKE TIPS
Voor de dansliefhebbers is er een groot dansplein op het Janskerkhof. Nieuw en gevestigd danstalent toont haar kunsten. Naast de dansvloer vind je op het Janskerkhof ook ART Utrecht: tien galeries richten een bouwkeet in als tentoonstellingsruimte. Het Stadhuisplein is de ‘urban’ stage met het talent van de toekomst. Zo geeft rapper Lijpe een optreden met Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland en presenteert Jermain Bridgewater zijn debuut EP. Dan nog een paar tips: burgemeester Van Zanen speelt samen met wethouders en leden van de gemeenteraad in een toneelstuk over de ‘Stichtse Oorlog’, in de Stadsschouwburg geven de mannen van Rundfunk een preview van hun nieuwe voorstelling, Bibliotheek Utrecht is het Huis van de Letteren en natuurlijk sluiten we het Uitfeest af met de NFF Openluchtbios.

OP DE FIETS, TREIN OF AUTO?
Het Uitfeest is makkelijk te bereiken met de fiets. Op meerdere plekken in de binnenstad zijn er bewaakte fietsenstallingen, waar de eerste 24 uur gratis zijn. Kijk hier voor meer informatie over de locaties en openingstijden. 

Kom je van buiten de stad, dan zijn de trein of de bus heel praktisch. Utrecht CS ligt op loopafstand van de binnenstad en de meeste activiteiten vinden plaats in het centrum. Toch met de auto? Tijdens het Uitfeest hoef je niet te zoeken naar een parkeerplek. Je kunt je auto gemakkelijk en snel kwijt op een van de Utrechtse P+R-locaties. Met een combikaartje voor maximaal vjif personen kun je de hele dag parkeren voor €5,-! Vanaf hier reis je snel, gemakkelijk én voordelig met de bus of de tram naar de binnenstad. Kijk hier voor meer informatie en de dichtstbijzijnde P+R. Uiteraard zijn er in de stad ook voldoende parkeergarages, alleen het tarief is daar wat hoog. Klik hier voor parkinginfo.
 
Onze galerie aan de Oudegracht 340 vind je hieronder bij de rode pijl.