Nederlands English

Erwin Meijer

De beelden van Erwin Meijer zijn momenteel te zien in de galerie 

Thomas Junghans

De beelden van Thomas Junghans zijn momenteel te zien in de galerie

Groepstentoonstelling met hoofdexposant Juane Xue 

De zomerse tafels van Juane Xue zijn te zien tot 28 november 2021. Schilderijen waarbij het zomerlicht van het doek straalt. Naast het werk van Juane Xue presenteren wij werk van andere vaste gezichten van de galerie, zoals o.a. va de Amerikaanse kunstenaar Kent Knowles.

Lees meer

NIEUW IN DE GALERIE | TOON LAURENSE

Toon Laurense - All is now light

Vanaf vandaag kunt u bij ons het werk komen bekijken van TOON LAURENSE (Venray, 1958). Indrukwekkende, ritmisch abstracte schilderijen van formaat.

Lees meer

NIEUWE SCHILDERIJEN VAN GERTJAN SCHOLTE-ALBERS

Gertjan Scholte-Albers - Pinkie Lake

Van de plein-air schilder GERTJAN SCHOLTE ALBERS hebben wij een geweldige en zeer uitgebreide collectie nieuwe schilderijen in huis. 

Ander goed nieuws is dat de maatregelen omtrent het bezoeken van de galerie vanaf 15 maart weer iets versoepeld worden. In plaats van 2 bezoekers per etage, wordt vanaf dan gekeken naar het aantal vierkante meters: 1 bezoeker per 25 m². Voor ons betekent dat, dat er 15 personen tegelijk in de galerie aanwezig mogen zijn. Wel dient u uw komst van te voren aan ons kenbaar te maken, plus geldt het dragen van een mondkapje en de 1,5 meter afstand-regel.  

Lees meer

ELKE WEEK 3 DAGEN OPEN!

Vanwege Covid-19 hebben wij sinds medio maart beperkte openingstijden ingevoerd en zolang dat nodig is, blijven deze van kracht. Wij zijn geopend elke vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur & op zondag van 12 tot 17 uur. Desgewenst kunt u een afspraak maken met Eric om buiten de openingstijden in alle rust de galerie te bezoeken en onze collectie te komen bekijken. Of Eric komt bij u thuis langs met een kunstwerk zodat u direct kunt zien of het voldoet aan uw verwachting en om te zien of het past op de plek die u in gedachten had.

Bel 06-54916131 of mail emorren@morrengalleries.nl

Lees meer

KUNSTKOOPREGELING IS WEER ACTIEF

Voor het aanschaffen van een kunstwerk kunt u bij Morren Galleries gebruik maken van een renteloze lening van minimaal 250 euro en maximaal 7500 euro (voor zzp-ers max. 5000 euro). Sinds de samenwerking van het Mondriaanfonds met Santander is het proces van de KUNSTKOOPREGELING een stuk vereenvoudigd, een aanvraag verloopt digitaal en kan zonder aanbetaling. 

Lees meer

EEN HELPENDE HAND | MICHAEL MAPES

Als reactie op de wereldwijde COVID-19 crisis heeft de Amerikaanse kunstenaar MICHAEL MAPES besloten een kunstwerk aan te bieden in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis*. De volledige opbrengst van dit kunstwerk gaat direct naar het Rode Kruis. De minimale vraagprijs is € 1850,- / $ 2.000,- maar meer mag natuurlijk ook! De normale verkoopprijs van dit werk is € 5.000,-  

Het werk dat we mogen aanbieden is 'Specimen H-BB', 71,8 x 58,9 x 7,6 cm, 2014 - zie afbeeldingen, voorstellende een Hamsa-hand het oude symbool van bescherming. Een wel heel toepasselijk beeld bij deze 'helpende-hand' actie van Michael Mapes!  

Lees meer

Het Coronavirus | Veilig Kunst Kijken!

Een lange periode van sociaal, cultureel en sportief isolement is voor ons allen aangebroken. Als galerie hopen wij u juist in deze nare en vreemde situatie nog meer dan anders te kunnen verblijden, inspireren of zelfs troosten met de kunst die wij brengen. Immers: Kunst voedt de ziel en verlicht de geest!   

Dankzij enkele extra maatregelen bieden wij uitstekende voorwaarden voor een veilig galeriebezoek. Ook zullen we extra services verlenen zodat u toch de gelegenheid heeft om onze kunstwerken niet alleen online maar ook 'in het echt' te bekijken. Deze zijn:

  • Onze openingstijden zijn ingeperkt: wij zijn alleen open op Vrijdag, Zaterdag en Zondag

  • Daarnaast werken wij op afspraak (Private Viewing) zodat u in alle rust èn op elk gewenst moment alles in de galerie kunt bekijken

  • Wij werken met een deurbelbeleid: wij laten max. 3 bezoekers tegelijk binnen

  • Wij bieden de gratisThuisbrengservice: wanneer u iets naar uw smaak op onze site heeft gezien, komen wij dit werk bij u thuis op zicht brengen

  • Wij ventileren de galerie zo vaak en veel mogelijk 

Een ander voordeel van de galerie is dat er geen voorwerpen zijn die door vele handen worden aangeraakt, zoals winkelmandjes- en karretjes of zelfscanners, e.d.. Bij ons wordt juist NIETS aangeraakt. Daarbij zijn alle kunstwerken ruimtelijk opgesteld zodat deze in optima forma tot hun recht komen. 

Met deze prima condities hopen wij dat u met evenveel plezier als altijd onze galerie zult bezoeken! 

Lees meer

Hoera! Onze airbnb Zeetjalk HORIZON is geopend!

In december 2018 kwam een van onze lang gekoesterde dromen uit en werden we de trotse eigenaars van een historische tweemaster, een zeetjalk gebouwd in 1895 genaamd HORIZON. Een prachtig schip van 22,8 meter lang en ruim 5 meter breed en een ware legende op de Hollandse wateren. Sinds medio oktober kunnen wij haar delen met ieder die wil ervaren hoe het is om te slapen op zo'n bijzonder schip.

Deze kranige oude dame was in redelijk goede staat, maar toch moest er het nodige aan achterstallig onderhoud gebeuren. Vanaf januari tot oktober 2019 hebben we haar van top tot teen verwend en vertroeteld met nieuwe verflagen, een nieuwe mast, een boegschroef, aggregator, vernieuwde elekriciteitsbekabeling, nieuwe scheepsbetimmering en tot slot een nieuw interieur! Het harde werken heeft ons heel blij gemaakt met het resultaat: haar historische uitstraling is behouden maar van binnen is ze voorzien van alle hedendaagse luxe en comfort. 

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst