Nederlands English

JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | ALLES OM HET LIJF

een beeldententoonstelling & boekpresentatie

14 mei om 15:00 uur | Oudegracht 340 Utrecht 

Ga kijken bij de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Alles om het Lijf' op zondag 14 mei van de beeldhouwer JORIS AUGUST VERDONKSCHOT. Morren Galleries is verheugd om tijdens de opening, een tweede monografie van Verdonkschot, getiteld 'Omtrekkende Bewegingen' te mogen presenteren. Plus ook nog een liedgedichtenbundel van zijn hand getiteld 'Niets kan mij gebeuren'

VERDONKSCHOT

Lees meer

RESERVEER VOOR DE LEZING BIERENBROODSPOT 

30 maart om 19.00 uur | Stadhouderskade 42 Amsterdam

Waarom heet de tentoonstelling 'Timeless Battles'? Wat betekent Pergamon voor Gerti Bierenbroodspot? Of Parthenon? Op donderdagavond 30 maart kunt u de antwoorden hierop en nog veel meer, horen van de kunstenaar zelf want dan geeft zij een lezing in onze Amsterdamse galerie naast het Rijksmuseum!

Tijdens deze unieke lezing van Bierenbroodspot gunt zij ons een blik in haar artistieke belevingswereld. Terwijl wij omringd zijn door haar nieuwste werk, zoals onder anderen de indrukwekkende vijf-bladige kamerschermen met goud en rood koper, neemt zij ons mee op een spannende reis vol verhalen van verre oorden en mystieke, antieke beschavingen die de basis vormen van al haar werk. Na de lezing krijgt het publiek alle gelegenheid om vragen te stellen. 

Reserveer nu en stuur een email naar: karin@morrengalleries.nl

Lees meer

JUANE XUE | VERLATEN TAFELS

2 APRIL- 14 MEI | OUDEGRACHT 340 UTRECHT

juane xue opening

Op zondag 2 april opent schrijfster LULU WANG in onze galerie aan de Oudegracht 340 te Utrecht de Lentetentoonstelling ‘Verlaten Tafels’ met de nieuwste schilderijen van de Chinese kunstenares JUANE XUE.  Voor wie van kleur, licht en een losse schildertoets houdt, zal een bezoek aan deze tentoonstelling een aangename verrassing zijn! 
 

Lees meer
RESERVEER NU VOOR DE LEZING VAN
JUANE XUE
Donderdag 06/04, 19 uur, €12,50, Oudegracht 340 
 
juane xue
Altijd al eens kennis willen maken met Juane Xue, de kunstenares achter de Bourgondische, zomerse schilderijen vol kleur en licht? En altijd al eens meer willen weten over haar techniek of over haar Chinese achtergrond? Geef u dan snel op voor haar lezing op donderdagavond 6 april!   


Lees meer

Paravent. Victory I: /The Timeless Heroes of the Parthenon'160 x 250 cm

TIMELESS BATTLES | BIERENBROODSPOT 

05-03-2017  tot 28-05-2017

Bierenbroodspot intrigeert ons met een wervelende, spannende solo tentoonstelling met veel nieuw werk! Bijzondere vier- en vijfbladige 'paravents' (kamerschermen); een serie van zes zeer elegante albasten torso's; bronzen schedels. Nieuwe zeefdrukken, aquarellen, tempera-schilderijen. 

Kom en bezoek deze show vol bravoure. Onze galerie is gevestigd pal naast het Rijksmuseum.

Gedurende de tentoonstelling organiseren we lezingen en Meet & Greet bijeenkomsten, of een prive-afspraak met de kunstenaar. Informeer bij onze galerie of Karin van der Beek: karin@morrengalleries.nl | 06 22247195.

 

Lees meer

ERWIN MEIJER | NIEUWE BEELDEN IN BRONS

19 FEBRUARI - 26 MAART | OUDEGRACHT 340 UTRECHT

Erwin Meijer

Op zondag 19 februari om 15:00 uur opent Morren Galleries aan de Oudegracht 340 in Utrecht een tentoonstelling van de beeldhouwer Erwin Meijer. Maar liefst zeven nieuwe beelden in brons in combinatie met een reeks bestaande beelden van zijn hand zullen te bewonderen zijn. Sculpturen met een duidelijk eigen signatuur en een stijl die wordt getypeerd door zachte vormen en scherpe lijnen!

 

Lees meer

NIEUWJAARSOPENING 

8 JANUARI  -  12 FEBRUARI 2017 | OUDEGRACHT 340 UTRECHT

GIOVANNI TOMMASI FERRONI / TINO LUCIANO/ JORIS VERDONKSCHOT

Op zondag 8 januari wordt het nieuwe jaar 2017 feestelijk ingeluid bij Morren Galleries aan de Oudegracht 340! Om 15.00 uur wordt de eerste tentoonstelling van het jaar geopend met nieuw werk van de Italiaanse schilders Giovanni Tommasi Ferroni en Tino Luciano en beeldhouwwerk van de Nederlandse kunstenaar Joris Verdonkschot. 

Lees meer

GERTJAN SCHOLTE ALBERS | In de Hollandse Bossen

ZONDAG 27/11 - 31/12  | OUDEGRACHT 340 UTRECHT | 15 - 18 UUR

Natuurbelevingen omgezet in eigenzinnige kleurenharmonieën

Op zondag 27 november heten wij u van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling 'In de Hollandse Bossen' waarin de nieuwste schilderijen worden gepresenteerd van de plein-air schilder Gertjan Scholte Albers.

Lees meer

DAANOE - TOUCHED BY TIME

VANAF 13 NOVEMBER BIJ MORREN GALLERIES AMSTERDAM

Confrontaties met Vergane Glorie

Urbex fotograaf Daanoe is een romanticus en een avonturier: met zijn camera en zware bepakking trekt hij al zo’n negen jaar lang de wereld rond op zoek naar verborgen plekken waar de vergankelijkheid heeft toegeslagen en zegeviert. Op 13 november a.s. is hij bij ons in Amsterdam om zijn nieuwste serie foto’s en zijn 3e oeuvrecatalogus, getiteld TOUCHED BY TIME te presenteren! 

Lees meer

MICHAEL MAPES - THE DUTCH MASTERS

VANAF 24 SEPTEMBER BIJ MORREN GALLERIES

Nederlandse 17e-eeuwse portretten gevangen in Biografische-DNA-Mozaïeken

Morren Galleries is trots op haar nieuwe aanwinst Michael Mapes die zij vanaf 24 september zal presenteren. En hoe toepasselijk is het dat zijn werk te zien zal zijn bij een galerie die direct naast het Rijksmuseum gevestigd is aan de Stadhouderskade 42. Degenen die de originele meesterwerken in het Rijks hebben zien hangen, kunnen slechts één deurtje verder de artistieke interpretaties bekijken van een hedendaagse meester uit New York!  

‘Het geheel is meer dan de som der delen’, is een citaat van Aristoteles. Een uitspraak, regelmatig gebruikt door wetenschappers, die Michael Mapes in zijn werk toepast. Nooit eerder ontleedde een kunstenaar de wereldberoemde 17e-eeuwse Nederlandse portretten op een dergelijke wijze. Mapes schildert niet, evenmin beeldhouwt of fotografeert hij. Als een forensisch onderzoeker ontleedt hij een origineel schilderij, letterlijk en figuurlijk, door de foto ervan in minieme stukjes op te delen, en die samen met allerhande kleine elementen te assembleren tot een intrigerend nieuw kunstwerk.

Michael Mapes | Blauw Girl | mixed media | 86,5 x 71 cm  

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst