Nederlands English

ZOMERSALON

8 juli - 28 augustus 2017

Vanaf Zondag 8 juli is de Zomersalon bij Morren Galleries in Utrecht weer geopend. Een kleurrijke en zonnige tentoonstelling in het karakteristieke en historische grachtenpand aan de Oudegracht. In de grote expositieruimte op de begane grond en in de twee werfkelders, kunt u in een sfeer van ongedwongen gastvrijheid genieten van de diversiteit en veelzijdigheid van de getoonde kunstwerken. 

Lees meer

UTRECHT CANAL PRIDE KIJKEN  VANAF ONZE WERF AAN DE OUDEGRACHT!

Op Zaterdag 17 juni vanaf 13:00 uur kleurt Utrecht roze als de eerste Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt! En hoe leuk is het dat onze galerie nou net op een van de mooiste plekjes van de vaarroute ligt! En dat wij ook nog beschikken over zo'n unieke werf waar wij dan samen met u op de 1e rij staan om de 27 paradeboten van heel dichtbij te aanschouwen!

Lees meer

RESERVEER NU VOOR DE LEZING VAN 
JORIS VERDONKSCHOT
& SONJA BRUSSEN

Donderdag 22 juni, 19.30 uur, Oudegracht 340
 

Op Donderdagavond 22 juni komen Joris Verdonkschot en Sonja Brussen vertellen over hun metier: beeldhouwen en plein-air schilderen. Deze twee totaal verschillende kunstenaars nemen u om de beurt mee in hun wereld van het creatieve scheppingsproces en de daarbij benodigde technieken.  Reserveer snel uw plekje voor deze leerzame en tegelijk gezellige avond!

Lees meer

FONG-LENG | A Fusion of Fashion and High Art

4 juni - 9 juli 2017

Stadhouderskade 42 ,Amsterdam

Fong-Leng, Nederlands meest legendarische en virtuoze kunstenaar/modeontwerpster verlaat de catwalk voor de statige muren van onze galerie te Amsterdam naast het Rijksmuseum. Voor het eerst in haar leven exposeert zij haar werk in een galerie voor hedendaagse kunst. Haar collectie omvat naast wandkleden en mantels nu ook colliers en meubelstukken. Heel bijzonder dat na jaren van museale tentoonstellingen, men de creaties van Fong-Leng niet alleen kan bewonderen maar ook aanschaffen! Zo spectaculair als zij zelf is, zal ook de Grand Opening zijn op Zondagmiddag 4 juni!  

 

Lees meer

JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | ALLES OM HET LIJF

een beeldententoonstelling & boekpresentatie

14 mei om 15:00 uur | Oudegracht 340 Utrecht 

Ga kijken bij de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Alles om het Lijf' op zondag 14 mei van de beeldhouwer JORIS AUGUST VERDONKSCHOT. Morren Galleries is verheugd om tijdens de opening, een tweede monografie van Verdonkschot, getiteld 'Omtrekkende Bewegingen' te mogen presenteren. Plus ook nog een liedgedichtenbundel van zijn hand getiteld 'Niets kan mij gebeuren'

VERDONKSCHOT

Lees meer

RESERVEER VOOR DE LEZING BIERENBROODSPOT 

30 maart om 19.00 uur | Stadhouderskade 42 Amsterdam

Waarom heet de tentoonstelling 'Timeless Battles'? Wat betekent Pergamon voor Gerti Bierenbroodspot? Of Parthenon? Op donderdagavond 30 maart kunt u de antwoorden hierop en nog veel meer, horen van de kunstenaar zelf want dan geeft zij een lezing in onze Amsterdamse galerie naast het Rijksmuseum!

Tijdens deze unieke lezing van Bierenbroodspot gunt zij ons een blik in haar artistieke belevingswereld. Terwijl wij omringd zijn door haar nieuwste werk, zoals onder anderen de indrukwekkende vijf-bladige kamerschermen met goud en rood koper, neemt zij ons mee op een spannende reis vol verhalen van verre oorden en mystieke, antieke beschavingen die de basis vormen van al haar werk. Na de lezing krijgt het publiek alle gelegenheid om vragen te stellen. 

Reserveer nu en stuur een email naar: karin@morrengalleries.nl

Lees meer

JUANE XUE | VERLATEN TAFELS

2 APRIL- 14 MEI | OUDEGRACHT 340 UTRECHT

juane xue opening

Op zondag 2 april opent schrijfster LULU WANG in onze galerie aan de Oudegracht 340 te Utrecht de Lentetentoonstelling ‘Verlaten Tafels’ met de nieuwste schilderijen van de Chinese kunstenares JUANE XUE.  Voor wie van kleur, licht en een losse schildertoets houdt, zal een bezoek aan deze tentoonstelling een aangename verrassing zijn! 
 

Lees meer
RESERVEER NU VOOR DE LEZING VAN
JUANE XUE
Donderdag 06/04, 19 uur, €12,50, Oudegracht 340 
 
juane xue
Altijd al eens kennis willen maken met Juane Xue, de kunstenares achter de Bourgondische, zomerse schilderijen vol kleur en licht? En altijd al eens meer willen weten over haar techniek of over haar Chinese achtergrond? Geef u dan snel op voor haar lezing op donderdagavond 6 april!   


Lees meer

Paravent. Victory I: /The Timeless Heroes of the Parthenon'160 x 250 cm

TIMELESS BATTLES | BIERENBROODSPOT 

05-03-2017  tot 28-05-2017

Bierenbroodspot intrigeert ons met een wervelende, spannende solo tentoonstelling met veel nieuw werk! Bijzondere vier- en vijfbladige 'paravents' (kamerschermen); een serie van zes zeer elegante albasten torso's; bronzen schedels. Nieuwe zeefdrukken, aquarellen, tempera-schilderijen. 

Kom en bezoek deze show vol bravoure. Onze galerie is gevestigd pal naast het Rijksmuseum.

Gedurende de tentoonstelling organiseren we lezingen en Meet & Greet bijeenkomsten, of een prive-afspraak met de kunstenaar. Informeer bij onze galerie of Karin van der Beek: karin@morrengalleries.nl | 06 22247195.

 

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst