Nederlands English

JUANE XUE | Mediterranne, zo blauw, zo blauw

27 mei - 8 juli 2018, Oudegracht 340 Utrecht 

feestelijke opening: Zondag 27 mei, 15 uur

Als geen ander weet de Chinese kunstenares JUANE XUE de zomerse idylle te vangen in olieverf.  Een blik op haar impressionistisch geschilderde, van licht stralende taferelen en je verlangt onmiddellijk naar de zon! Je waant je ergens aan de mediterrane en hoort in gedachten het geluid van zeemeeuwen, het ontspannen geroezemoes van zonnebadende mensen en spelende kinderen op het strand. Dankzij Juane is het altijd vakantie! 

Lees meer

NAAR BUITEN MET ELST & SCHOLTE ALBERS | vrije vogels en woeste landschappen

8 april 2018  - 13 mei 2018, Oudegracht 340 Utrecht

Feestelijke Opening: Zondag 8 April 15 uur met een woord door NICO DE HAAN

Walter Elst | Waakzame Boomklever | olieverf op paneel | 17,4 x 50 cm | 2018

Al bent u n het hart van de stad, bij ons waant u zich vanaf zondag 8 april midden in de vrije natuur. Plein-air schilder GERTJAN SCHOLTE ALBERS heeft deze wintermaanden weer volop buiten gewerkt en presenteert zijn nieuwe collectie wilde bossen. De Belgische WALTER ELST richt zich de laatste tijd steeds meer op het schilderen van vogels. Ook hij toont zijn nieuwste werk. De  tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 8 april om 15 uur door niemand minder dan Vogel- en Natuurbeschermer NICO DE HAAN.

Gertjan Scholte Albers | Bos en Pad | olieverf op doek | 90 x 180 cm | 2018

Lees meer

IN MEMORIAM CORNELIS DOOLAARD

Cornelis Doolaard, Zelfportret 1974

Op zondag 18 februari j.l. is tot ons grote verdriet de kunstenaar Cornelis Doolaard op 73-jarige leeftijd overleden in zijn Franse woonplaats Ippécourt. Als galerie hadden wij sinds het jaar 2000 de eer zijn werk als enige te mogen vertegenwoordigen. Wat ons betreft was Cornelis Doolaard een van de meest geraffineerde en sensitieve schilders die wij kennen. Zijn werk ispoëtisch, gelaagd en kenmerkt zich door een zekere mystieke melancholie.   

Lees meer

BILLY UND HELLS | COVER TIME MAGAZINE

Voor de eindejaarseditie van het Amerikaanse weekblad TIME Magazine met daarin The Person of the Year, maakte ons geliefde fotografen-duo Billy und Hells de coverfoto. Een mooie afsluiter van 2017: voor Anke Linz en Andreas Oettinger die samen het duo vormen een hectisch maar uiterst succesvol jaar!

Lees meer

FIRST ART FAIR | 17 T/M 21 JANUARI 2018

Kent u de beurs Realisme? Dat is nu de First Art Fair geworden: een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst met een breed spectrum. Op de beurs vindt u schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde- en jonge kunstenaars verdeeld over de stands van zo'n 30 geselecteerde galerieën uit het hele land.

Lees meer

Welkom bij onze Nieuwjaarsreceptie!


ZONDAG 7 JANUARI 2018, 15.00 - 18.00 UUR, OUDEGRACHT 340, UTRECHT

Heel graag heten wij u welkom bij onze traditionele Nieuwjaarsreceptie in de galerie aan de Oudegracht 340. Een mooi moment voor zowel kunstenaars, bezoekers en voor ons om elkaar te zien, te spreken en al het goede te wensen voor 2018! 

En als u er bent, kunt u naast bubbels, genieten van het werk van EDDY STEVENSMAYA KULENOVICKOBEDANIEL OCHOACECILE PERRA en EVERT DEN HARTOG en vele anderen! 

Wellicht tot zondag!
Eric & Séverine Morren, Marianne Venderbosch en Annemiek Schmidt Crans
Lees meer

STATE OF MIND | DE VERBEELDING VAN HET DENKEN

werk van  EDDY STEVENS – MAYA KULENOVIC – CECILE PERRA – BOB LONDON

vernissage  ZONDAG 26 NOVEMBER, 15 UUR, OUDEGRACHT 340, UTRECHT

Er zijn kunstenaars die werk maken dat simpelweg realistisch is, zij geven de werkelijkheid natuurgetrouw weer. Maar er zijn ook kunstenaars die de werkelijkheid wel natuurgetrouw weergeven – dus dat een geschilderd mens er ook echt uitziet als een mens – maar daarbij ook hun gedachten of fantasie de vrije loop laten. Zij creëren daardoor een nieuwe werkelijkheid en maken daarmee hun gedachten zichtbaar. In de tentoonstelling ‘State of Mind – de verbeelding van het denken’ ziet u werk van kunstenaars die hun innerlijke denkwereld aan ons blootleggen. In dit artikel belichten we twee van de vier exposanten: Eddy Stevens en Maya Kulenovic. 

Lees meer

THE SECRET GARDEN | De tuin als toevluchtsoord

Openingswoord door JANNY VAN DER HEIJDEN

Volgens de kleurenpsychologie staat de kleur groen voor natuur, balans en vernieuwing en zorgt bovendien voor een gevoel van vrede en harmonie. Op Zondag 15 oktober vanaf 15 uur kunt u bij Morren Galleries aan de Oudegracht 340 wat dat betreft uw hart ophalen, want dan opent hier de tentoonstelling The Secret Garden. In deze tentoonstelling wandelt u via de kunstwerken zo de magische, botanische werelden binnen van Victor Muller, Paul Delmée, Wout Muller, Arie van 't Riet en Bethany de Forest.

Lees meer

OPENING NIEUW CULTUREEL SEIZOEN IN UTRECHT

MET BARRIE STEVENS OP ZONDAG 3 SEPTEMBER 15 UUR 

Welkom: op zondagmiddag 3 september vanaf 15 uur vieren wij traditiegetrouw de feestelijke opening van het Nieuwe Culturele Seizoen in Utrecht! De hele binnenstad bruist dan van de culturele activiteiten: overal klinkt muziek en worden toneel- en dans optredens opgevoerd. Als altijd duiken wij feestelijk het nieuwe seizoen in met een bonte groepstentoonstelling met werk van zo'n 20 kunstenaars.

Tijdens de opening trakteren wij u op oesters van de enige echte OESTERKONING en hebben wij weer een bijzondere spreker uitgenodigd die de tentoonstelling in zal leiden. Dit keer is dat een duizendpoot op cultureel vlak: de Britse choreograaf, danser, acteur, regisseur en bovendien fervent kunstliefhebber BARRIE STEVENS.

En om onze trouwe bezoekers in het zonnetje te zetten VERLOTEN wij twee IJsbeertjes van EVERT DEN HARTOG onder de aanwezigen! (zie afbeelding hieronder)

Evert den Hartog is een van de bekendste Animaliers van Nederland. Zijn werkwijze is uniek en herkenbaar door de strakke lijnvoering en sublieme afwerking. Om zijn beelden meer bereikbaar te maken voor een groter publiek, zijn wij bezig met de ontwikkeling van een serie kleine werken uitgevoerd in gietporselein, in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Een prachtig object om cadeau te doen of als verzamelobject door de aangename prijs van €  750,-.

Lees meer

AMSTERDAM IS GESLOTEN...

DUS HOOG TIJD VOOR EEN NIEUW AVONTUUR!

fundering
 
Na ruim 8 onstuimige jaren aan de Prinsengracht 572 en vervolgens ruim 1 jaar Stadhouderskade 42, hebben wij sinds maandag 10 juli onze Amsterdamse galerie gesloten. Voorlopig gaan wij onze pijlen richten op het 'oude vertrouwde stekkie" waar het voor ons allemaal is begonnen, de galerie in Utrecht. Daarnaast gaan we onze energie steken in het waarmaken van een lang gekoesterde droom: een galerie annex beeldentuin achter ons huis in het buitengebied van Odijk! Voor wie het nog niet kent, Odijk is klein dorpje net buiten Utrecht grenzend aan Bunnik, Driebergen, Werkhoven en Houten. Maar, het zal nog even op zich laten wachten want het gebouw staat er nog niet. Maar we zijn hard bezig: de fundatie is gelegd en het stalen karkas is gerealiseerd.
 
(op de foto fase 1: het heien van de palen en maken van de fundering)
 
Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst