Nederlands English

SINTERKLAAS-TEKENWEDSTRIJD IN DE GALERIE!

zondag 25 november 2018, 13 - 17 uur, Oudegracht 340 Utrecht 

Wie O Wie maakt de mooiste tekening voor die lieve, goede Sint? Kunnen uw kinderen of uw kleinkinderen ook zo  goed tekenen? Kom dan a.s. zondag naar de galerie en laat ze meedoen aan onze Sinterklaas Tekenwedstrijd! Beneden in de werfkelder staat een grote tafel met tekenspulletjes klaar waar de kids hun aller-aller-allermooiste tekening ever voor Sint Niklaas kunnen maken. De tekenwedstrijd is voor kinderen tot 10 jaar. 

Komende zondag van 13 tot 17 uur viert het Museumkwartier Utrecht namelijk een knus SINTFESTIJN en barst het van de leuke dingen om te doen, te zien en te beleven. En....Sinterklaas en zijn Pieten zijn erbij! ♥ 

Lees meer

25 JAAR!  | JUBILEUMTENTOONSTELLING

8 september - 4 november 2018, Oudegracht 340 Utrecht

Ja, het is echt waar....Time flies when your having fun! De afgelopen 25 jaar zijn een aaneenschakeling van gouden momenten. Onvergetelijke ontmoetingen met bijzondere mensen, fantastisch feestelijke openingen, verrassende kunstwerken maar ook het overwinnen van obstakels, het nemen van afscheid, het aangaan van risico's en het maken van nieuwe plannen. De onuitputtelijke creativiteit van alle vaste kunstenaars die steeds weer de meest fantastische werken uit hun atelier toveren, is de motor van de galerie. Alle reden om al deze kunstenaars in het zonnetje te zetten met een grootse groepstentoonstelling waarin we van ieder tenminste een werk laten zien!

Naast de Jubileumtentoonstelling - waarvan we alle deelnemers binnenkort bekendmaken - willen we natuurlijk nog iets extra's doen om die 25 jaar te markeren! Dat doen we in de vorm van een Dichtbundel. Wil je dat jouw gedicht ook in deze bundel wordt gepubliceerd, doe dan mee aan onze Jubileum Poetry Challenge! Lees hierover meer op de volgende pagina. 

Lees meer

EVERT DEN HARTOG | In de Verborgen Tuinen van Karel V

30 juni - 17 september 2018,Grand Hotel Karel V Utrecht

Op zaterdag 30 juni tijdens de Utrechtse Open Tuinen Dag, opent in de tuinen van Grand Hotel Karel V een beeldententoonstelling van Evert den Hartog. Voor het eerst zijn de meest recente grote beelden van Evert den Hartog bij elkaar te zien in één expositie! Alleen tijdens de feestelijke opening op 30 juni worden er naast deze zes grote werken een tiental kleinere beelden getoond. Evert den Hartog is tijdens deze openingsdag aanwezig. Helaas kunt u zich niet meer aanmelden voor de feestelijke opening omdat deze vol is. Wel kunt u uiteraard op een ander moment de prachtige tuinen met beelden van Evert bezoeken! 
 
De grote beelden zullen in de tuinen van Karel V te zien zijn tot 17 september. De kleinere werken zijn na de opening te bezichtigen bij Morren Galleries aan de Oudegracht. 

Namens Grand Hotel Karel V mogen wij u het speciale 'Morren Galleries Arrangement' aanbieden. Lees meer hierover op de volgende pagina! 

Lees meer

JUANE XUE | La Fète d'Eté

27 mei - 8 juli 2018, Oudegracht 340 Utrecht 

feestelijke opening: Zondag 27 mei, 15 uur

Als geen ander weet de Chinese kunstenares JUANE XUE de zomerse idylle te vangen in olieverf.  Een blik op haar impressionistisch geschilderde, van licht stralende taferelen en je verlangt onmiddellijk naar de zon! Je waant je ergens in de mediterrane, de bijen zoemen, er waait een zwoel briesje en je hoort het ontspannen geroezemoes van vrienden en familie aan de dis, gerammel van bestek en klinkende glazen. Dankzij Juane is het altijd feest! 

Lees meer

NAAR BUITEN MET ELST & SCHOLTE ALBERS | vrije vogels en woeste landschappen

8 april 2018  - 13 mei 2018, Oudegracht 340 Utrecht

Feestelijke Opening: Zondag 8 April 15 uur met een woord door NICO DE HAAN

Walter Elst | Waakzame Boomklever | olieverf op paneel | 17,4 x 50 cm | 2018

Al bent u n het hart van de stad, bij ons waant u zich vanaf zondag 8 april midden in de vrije natuur. Plein-air schilder GERTJAN SCHOLTE ALBERS heeft deze wintermaanden weer volop buiten gewerkt en presenteert zijn nieuwe collectie wilde bossen. De Belgische WALTER ELST richt zich de laatste tijd steeds meer op het schilderen van vogels. Ook hij toont zijn nieuwste werk. De  tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zondag 8 april om 15 uur door niemand minder dan Vogel- en Natuurbeschermer NICO DE HAAN.

Gertjan Scholte Albers | Bos en Pad | olieverf op doek | 90 x 180 cm | 2018

Lees meer

IN MEMORIAM CORNELIS DOOLAARD

Cornelis Doolaard, Zelfportret 1974

Op zondag 18 februari j.l. is tot ons grote verdriet de kunstenaar Cornelis Doolaard op 73-jarige leeftijd overleden in zijn Franse woonplaats Ippécourt. Als galerie hadden wij sinds het jaar 2000 de eer zijn werk als enige te mogen vertegenwoordigen. Wat ons betreft was Cornelis Doolaard een van de meest geraffineerde en sensitieve schilders die wij kennen. Zijn werk ispoëtisch, gelaagd en kenmerkt zich door een zekere mystieke melancholie.   

Lees meer

BILLY UND HELLS | COVER TIME MAGAZINE

Voor de eindejaarseditie van het Amerikaanse weekblad TIME Magazine met daarin The Person of the Year, maakte ons geliefde fotografen-duo Billy und Hells de coverfoto. Een mooie afsluiter van 2017: voor Anke Linz en Andreas Oettinger die samen het duo vormen een hectisch maar uiterst succesvol jaar!

Lees meer

FIRST ART FAIR | 17 T/M 21 JANUARI 2018

Kent u de beurs Realisme? Dat is nu de First Art Fair geworden: een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst met een breed spectrum. Op de beurs vindt u schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde- en jonge kunstenaars verdeeld over de stands van zo'n 30 geselecteerde galerieën uit het hele land.

Lees meer

Welkom bij onze Nieuwjaarsreceptie!


ZONDAG 7 JANUARI 2018, 15.00 - 18.00 UUR, OUDEGRACHT 340, UTRECHT

Heel graag heten wij u welkom bij onze traditionele Nieuwjaarsreceptie in de galerie aan de Oudegracht 340. Een mooi moment voor zowel kunstenaars, bezoekers en voor ons om elkaar te zien, te spreken en al het goede te wensen voor 2018! 

En als u er bent, kunt u naast bubbels, genieten van het werk van EDDY STEVENSMAYA KULENOVICKOBEDANIEL OCHOACECILE PERRA en EVERT DEN HARTOG en vele anderen! 

Wellicht tot zondag!
Eric & Séverine Morren, Marianne Venderbosch en Annemiek Schmidt Crans
Lees meer

STATE OF MIND | DE VERBEELDING VAN HET DENKEN

werk van  EDDY STEVENS – MAYA KULENOVIC – CECILE PERRA – BOB LONDON

vernissage  ZONDAG 26 NOVEMBER, 15 UUR, OUDEGRACHT 340, UTRECHT

Er zijn kunstenaars die werk maken dat simpelweg realistisch is, zij geven de werkelijkheid natuurgetrouw weer. Maar er zijn ook kunstenaars die de werkelijkheid wel natuurgetrouw weergeven – dus dat een geschilderd mens er ook echt uitziet als een mens – maar daarbij ook hun gedachten of fantasie de vrije loop laten. Zij creëren daardoor een nieuwe werkelijkheid en maken daarmee hun gedachten zichtbaar. In de tentoonstelling ‘State of Mind – de verbeelding van het denken’ ziet u werk van kunstenaars die hun innerlijke denkwereld aan ons blootleggen. In dit artikel belichten we twee van de vier exposanten: Eddy Stevens en Maya Kulenovic. 

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst