Nederlands English

ELKE WEEK 3 DAGEN OPEN!

Vanwege Covid-19 blijven wij voorlopig geopend op vrijdag en zaterdag van 11 tot 17 uur & op zondag van 12 tot 17 uur

Lees meer

KUNSTKOOPREGELING IS WEER ACTIEF

Voor het aanschaffen van een kunstwerk kunt u bij Morren Galleries gebruik maken van een renteloze lening van minimaal 250 euro en maximaal 7500 euro (voor zzp-ers max. 5000 euro). Sinds de samenwerking van het Mondriaanfonds met Santander is het proces van de KUNSTKOOPREGELING een stuk vereenvoudigd, een aanvraag verloopt digitaal en kan zonder aanbetaling. 

Lees meer

EEN HELPENDE HAND | MICHAEL MAPES

Als reactie op de wereldwijde COVID-19 crisis heeft de Amerikaanse kunstenaar MICHAEL MAPES besloten een kunstwerk aan te bieden in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis*. De volledige opbrengst van dit kunstwerk gaat direct naar het Rode Kruis. De minimale vraagprijs is € 1850,- / $ 2.000,- maar meer mag natuurlijk ook! De normale verkoopprijs van dit werk is € 5.000,-  

Het werk dat we mogen aanbieden is 'Specimen H-BB', 71,8 x 58,9 x 7,6 cm, 2014 - zie afbeeldingen, voorstellende een Hamsa-hand het oude symbool van bescherming. Een wel heel toepasselijk beeld bij deze 'helpende-hand' actie van Michael Mapes!  

Lees meer

Het Coronavirus | Veilig Kunst Kijken!

Een lange periode van sociaal, cultureel en sportief isolement is voor ons allen aangebroken. Als galerie hopen wij u juist in deze nare en vreemde situatie nog meer dan anders te kunnen verblijden, inspireren of zelfs troosten met de kunst die wij brengen. Immers: Kunst voedt de ziel en verlicht de geest!   

Dankzij enkele extra maatregelen bieden wij uitstekende voorwaarden voor een veilig galeriebezoek. Ook zullen we extra services verlenen zodat u toch de gelegenheid heeft om onze kunstwerken niet alleen online maar ook 'in het echt' te bekijken. Deze zijn:

  • Onze openingstijden zijn ingeperkt: wij zijn alleen open op Vrijdag, Zaterdag en Zondag

  • Daarnaast werken wij op afspraak (Private Viewing) zodat u in alle rust èn op elk gewenst moment alles in de galerie kunt bekijken

  • Wij werken met een deurbelbeleid: wij laten max. 3 bezoekers tegelijk binnen

  • Wij bieden de gratisThuisbrengservice: wanneer u iets naar uw smaak op onze site heeft gezien, komen wij dit werk bij u thuis op zicht brengen

  • Wij ventileren de galerie zo vaak en veel mogelijk 

Een ander voordeel van de galerie is dat er geen voorwerpen zijn die door vele handen worden aangeraakt, zoals winkelmandjes- en karretjes of zelfscanners, e.d.. Bij ons wordt juist NIETS aangeraakt. Daarbij zijn alle kunstwerken ruimtelijk opgesteld zodat deze in optima forma tot hun recht komen. 

Met deze prima condities hopen wij dat u met evenveel plezier als altijd onze galerie zult bezoeken! 

Lees meer

Hoera! Onze airbnb Zeetjalk HORIZON is geopend!

In december 2018 kwam een van onze lang gekoesterde dromen uit en werden we de trotse eigenaars van een historische tweemaster, een zeetjalk gebouwd in 1895 genaamd HORIZON. Een prachtig schip van 22,8 meter lang en ruim 5 meter breed en een ware legende op de Hollandse wateren. Sinds medio oktober kunnen wij haar delen met ieder die wil ervaren hoe het is om te slapen op zo'n bijzonder schip.

Deze kranige oude dame was in redelijk goede staat, maar toch moest er het nodige aan achterstallig onderhoud gebeuren. Vanaf januari tot oktober 2019 hebben we haar van top tot teen verwend en vertroeteld met nieuwe verflagen, een nieuwe mast, een boegschroef, aggregator, vernieuwde elekriciteitsbekabeling, nieuwe scheepsbetimmering en tot slot een nieuw interieur! Het harde werken heeft ons heel blij gemaakt met het resultaat: haar historische uitstraling is behouden maar van binnen is ze voorzien van alle hedendaagse luxe en comfort. 

Lees meer

NIEUWJAARSEXPO | Elst, Mapes, VandenDaele, Willemenot

Opening op Zondag 12 januari 2020 15 uur - Oudegracht 340 Utrecht

Op Zondag 12 januari om 15 uur luiden wij het nieuwe jaar in met een feestelijke nieuwjaarsreceptie en de presentatie van een nieuwe collectie van de Vlaamse fijnschilder Walter Elst, bronzen beelden van de eveneens Vlaamse beeldhouwer Pieter VandenDaele en mixed-media objecten van de Amerikaanse kunstenaar Michael Mapes. Op de valreep heeft ook de Franse schilder Gérard Willemenot een serie 'Bosschiaanse' werken gestuurd, dus ook deze laten wij graag aan u zien! Voor het openingswoord hebben wij een zeer speciale gast weten te strikken, we verklappen nog niet wie het is maar om alvast een tipje van de sluier te lichten: het is een prominent persoon met de initialen M.R. Weet u het? 

Lees meer

SCOTT BARTNER WINT DE PORTRETPRIJS 2019

Afbeeldingsresultaat voor scott bartner

Ontzettend trots zijn wij op Scott Bartner die met het portret 'Tempête' op 3 november jl. de Portretprijs 2019 heeft gewonnen!

Lees meer

IN MEMORIAM | JAN BOUMAN

11 oktober 1945 - 16 juli 2019 

Tot ons grote verdriet is afgelopen dinsdag 16 juli de fantastische kunstenaar en prachtig mens Jan Bouman overleden op 74-jarige leeftijd. Hiermee verliezen wij een belangrijke en eigenzinnige schilder die wellicht bij het grote publiek (nog) niet heel bekend is maar des te meer bij een grote schare van liefhebbers en collectioneurs van zijn werk. Op maandag 22 juli vond in zijn woonplaats Enschede de afscheidsdienst plaats.

Lees meer

BILLY & HELLS | Silent Monkey

16 juni - 21 juli 2019

Het heeft even op zich laten wachten, maar op zondag 16 juni is het zover: het intrigerende Berlijnse fotografen duo Billy & Hells treedt dan voor het eerst sinds drie jaar naar buiten met een nieuwe serie vrije werken. Morren Galleries  die hen in Nederland exclusief vertegenwoordigt, heeft de eer en de primeur om de nieuwe collectie, Silent Monkey, aan het publiek te presenteren.    

Lees meer

IN MEMORIAM | Gerrit Luidinga

4 augustus 1942 - 24 april 2019

Met groot verdriet berichten wij dat op woensdag 24 april j.l. de dichter/schrijver, kunstkenner en begenadigd spreker GERRIT LUIDINGA op 76-jarige leeftijd is overleden. Gerrit was nauw verbonden aan onze galerie, onze kunstenaars en ons persoonlijk. 

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst