Nederlands English

STATE OF MIND | DE VERBEELDING VAN HET DENKEN

werk van  EDDY STEVENS – MAYA KULENOVIC – CECILE PERRA – BOB LONDON

vernissage  ZONDAG 26 NOVEMBER, 15 UUR, OUDEGRACHT 340, UTRECHT

Er zijn kunstenaars die werk maken dat simpelweg realistisch is, zij geven de werkelijkheid natuurgetrouw weer. Maar er zijn ook kunstenaars die de werkelijkheid wel natuurgetrouw weergeven – dus dat een geschilderd mens er ook echt uitziet als een mens – maar daarbij ook hun gedachten of fantasie de vrije loop laten. Zij creëren daardoor een nieuwe werkelijkheid en maken daarmee hun gedachten zichtbaar. In de tentoonstelling ‘State of Mind – de verbeelding van het denken’ ziet u werk van kunstenaars die hun innerlijke denkwereld aan ons blootleggen. In dit artikel belichten we twee van de vier exposanten: Eddy Stevens en Maya Kulenovic.       

 

 

Lees meer

THE SECRET GARDEN | DE TUIN ALS TOEVLUCHTSOORD

schilderijen van  VICTOR MULLER - PAUL DELMEE - WOUT MULLER en foto's van ARIE VAN 'T RIET - BETHANY DE FOREST

vernissage ZONDAG 15 OKTOBER, 15 UUR, OUDEGRACHT 340, UTRECHT

Met een openingswoord door JANNY VAN DER HEIJDEN bekend van "HEEL HOLLAND BAKT"

Volgens de kleurenpsychologie staat de kleur groen voor natuur, balans en vernieuwing en zorgt bovendien voor een gevoel van vrede en harmonie. Op Zondag 15 oktober vanaf 15 uur kunt u bij Morren Galleries aan de Oudegracht 340 wat dat betreft uw hart ophalen, want dan opent hier de tentoonstelling The Secret Garden. In deze tentoonstelling wandelt u via de kunstwerken zo de magische, botanische werelden binnen van Victor Muller, Paul Delmée, Wout Muller, Arie van 't Riet en Bethany de Forest.

Lees meer

OPENING NIEUW CULTUREEL SEIZOEN IN UTRECHT

MET BARRIE STEVENS OP ZONDAG 3 SEPTEMBER 15 UUR 

Welkom: op zondagmiddag 3 september vanaf 15 uur vieren wij traditiegetrouw de feestelijke opening van het Nieuwe Culturele Seizoen in Utrecht! De hele binnenstad bruist dan van de culturele activiteiten: overal klinkt muziek en worden toneel- en dans optredens opgevoerd. Als altijd duiken wij feestelijk het nieuwe seizoen in met een bonte groepstentoonstelling met werk van zo'n 20 kunstenaars.

Tijdens de opening trakteren wij u op oesters van de enige echte OESTERKONING en hebben wij weer een bijzondere spreker uitgenodigd die de tentoonstelling in zal leiden. Dit keer is dat een duizendpoot op cultureel vlak: de Britse choreograaf, danser, acteur, regisseur en bovendien fervent kunstliefhebber BARRIE STEVENS.

En om onze trouwe bezoekers in het zonnetje te zetten VERLOTEN wij twee IJsbeertjes van EVERT DEN HARTOG onder de aanwezigen! (zie afbeelding hieronder)

Evert den Hartog is een van de bekendste Animaliers van Nederland. Zijn werkwijze is uniek en herkenbaar door de strakke lijnvoering en sublieme afwerking. Om zijn beelden meer bereikbaar te maken voor een groter publiek, zijn wij bezig met de ontwikkeling van een serie kleine werken uitgevoerd in gietporselein, in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar. Een prachtig object om cadeau te doen of als verzamelobject door de aangename prijs van €  750,-.

Lees meer

AMSTERDAM IS GESLOTEN...

DUS HOOG TIJD VOOR EEN NIEUW AVONTUUR!

fundering
 
Na ruim 8 onstuimige jaren aan de Prinsengracht 572 en vervolgens ruim 1 jaar Stadhouderskade 42, hebben wij sinds maandag 10 juli onze Amsterdamse galerie gesloten. Voorlopig gaan wij onze pijlen richten op het 'oude vertrouwde stekkie" waar het voor ons allemaal is begonnen, de galerie in Utrecht. Daarnaast gaan we onze energie steken in het waarmaken van een lang gekoesterde droom: een galerie annex beeldentuin achter ons huis in het buitengebied van Odijk! Voor wie het nog niet kent, Odijk is klein dorpje net buiten Utrecht grenzend aan Bunnik, Driebergen, Werkhoven en Houten. Maar, het zal nog even op zich laten wachten want het gebouw staat er nog niet. Maar we zijn hard bezig: de fundatie is gelegd en het stalen karkas is gerealiseerd.
 
(op de foto fase 1: het heien van de palen en maken van de fundering)
 
Lees meer

ZOMERSALON

8 juli - 28 augustus 2017

Vanaf Zondag 8 juli is de Zomersalon bij Morren Galleries in Utrecht weer geopend. Een kleurrijke en zonnige tentoonstelling in het karakteristieke en historische grachtenpand aan de Oudegracht. In de grote expositieruimte op de begane grond en in de twee werfkelders, kunt u in een sfeer van ongedwongen gastvrijheid genieten van de diversiteit en veelzijdigheid van de getoonde kunstwerken. 

Lees meer

UTRECHT CANAL PRIDE KIJKEN  VANAF ONZE WERF AAN DE OUDEGRACHT!

Op Zaterdag 17 juni vanaf 13:00 uur kleurt Utrecht roze als de eerste Utrecht Canal Pride door de grachten van de stad trekt! En hoe leuk is het dat onze galerie nou net op een van de mooiste plekjes van de vaarroute ligt! En dat wij ook nog beschikken over zo'n unieke werf waar wij dan samen met u op de 1e rij staan om de 27 paradeboten van heel dichtbij te aanschouwen!

Lees meer

RESERVEER NU VOOR DE LEZING VAN 
JORIS VERDONKSCHOT
& SONJA BRUSSEN

Donderdag 22 juni, 19.30 uur, Oudegracht 340
 

Op Donderdagavond 22 juni komen Joris Verdonkschot en Sonja Brussen vertellen over hun metier: beeldhouwen en plein-air schilderen. Deze twee totaal verschillende kunstenaars nemen u om de beurt mee in hun wereld van het creatieve scheppingsproces en de daarbij benodigde technieken.  Reserveer snel uw plekje voor deze leerzame en tegelijk gezellige avond!

Lees meer

FONG-LENG | A Fusion of Fashion and High Art

4 juni - 9 juli 2017

Stadhouderskade 42 ,Amsterdam

Fong-Leng, Nederlands meest legendarische en virtuoze kunstenaar/modeontwerpster verlaat de catwalk voor de statige muren van onze galerie te Amsterdam naast het Rijksmuseum. Voor het eerst in haar leven exposeert zij haar werk in een galerie voor hedendaagse kunst. Haar collectie omvat naast wandkleden en mantels nu ook colliers en meubelstukken. Heel bijzonder dat na jaren van museale tentoonstellingen, men de creaties van Fong-Leng niet alleen kan bewonderen maar ook aanschaffen! Zo spectaculair als zij zelf is, zal ook de Grand Opening zijn op Zondagmiddag 4 juni!  

 

Lees meer

JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | ALLES OM HET LIJF

een beeldententoonstelling & boekpresentatie

14 mei om 15:00 uur | Oudegracht 340 Utrecht 

Ga kijken bij de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Alles om het Lijf' op zondag 14 mei van de beeldhouwer JORIS AUGUST VERDONKSCHOT. Morren Galleries is verheugd om tijdens de opening, een tweede monografie van Verdonkschot, getiteld 'Omtrekkende Bewegingen' te mogen presenteren. Plus ook nog een liedgedichtenbundel van zijn hand getiteld 'Niets kan mij gebeuren'

VERDONKSCHOT

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst