Nederlands English

NIEUWJAARSEXPO | Elst, Mapes, VandenDaele, Willemenot

Opening op Zondag 12 januari 2020 15 uur - Oudegracht 340 Utrecht

Op Zondag 12 januari om 15 uur luiden wij het nieuwe jaar in met een feestelijke nieuwjaarsreceptie en de presentatie van een nieuwe collectie van de Vlaamse fijnschilder Walter Elst, bronzen beelden van de eveneens Vlaamse beeldhouwer Pieter VandenDaele en mixed-media objecten van de Amerikaanse kunstenaar Michael Mapes. Op de valreep heeft ook de Franse schilder Gérard Willemenot een serie 'Bosschiaanse' werken gestuurd, dus ook deze laten wij graag aan u zien! Voor het openingswoord hebben wij een zeer speciale gast weten te strikken, we verklappen nog niet wie het is maar om alvast een tipje van de sluier te lichten: het is een prominent persoon met de initialen M.R. Weet u het? 

Lees meer

SCOTT BARTNER WINT DE PORTRETPRIJS 2019

Afbeeldingsresultaat voor scott bartner

Ontzettend trots zijn wij op Scott Bartner die met het portret 'Tempête' op 3 november jl. de Portretprijs 2019 heeft gewonnen!

Lees meer

IN MEMORIAM | JAN BOUMAN

11 oktober 1945 - 16 juli 2019 

Tot ons grote verdriet is afgelopen dinsdag 16 juli de fantastische kunstenaar en prachtig mens Jan Bouman overleden op 74-jarige leeftijd. Hiermee verliezen wij een belangrijke en eigenzinnige schilder die wellicht bij het grote publiek (nog) niet heel bekend is maar des te meer bij een grote schare van liefhebbers en collectioneurs van zijn werk. Op maandag 22 juli vond in zijn woonplaats Enschede de afscheidsdienst plaats.

Lees meer

BILLY & HELLS | Silent Monkey

16 juni - 21 juli 2019

Het heeft even op zich laten wachten, maar op zondag 16 juni is het zover: het intrigerende Berlijnse fotografen duo Billy & Hells treedt dan voor het eerst sinds drie jaar naar buiten met een nieuwe serie vrije werken. Morren Galleries  die hen in Nederland exclusief vertegenwoordigt, heeft de eer en de primeur om de nieuwe collectie, Silent Monkey, aan het publiek te presenteren.    

Lees meer

IN MEMORIAM | Gerrit Luidinga

4 augustus 1942 - 24 april 2019

Met groot verdriet berichten wij dat op woensdag 24 april j.l. de dichter/schrijver, kunstkenner en begenadigd spreker GERRIT LUIDINGA op 76-jarige leeftijd is overleden. Gerrit was nauw verbonden aan onze galerie, onze kunstenaars en ons persoonlijk. 

Lees meer

NIEUW WERK IN HUIS VAN GERTJAN SCHOLTE ALBERS

te zien t/m 31 maart 2019

Permanent hebben wij werk van de plein-air schilder Gertjan Scholte Albers in huis en eens in de zoveel maanden komt hij ons verblijden met een flinke nieuwe collectie. En dat is nu het geval! Sinds begin februari exposeren wij deze in de galerie in combinatie met een collectie nieuwe keramische sculpturen van de Belgische Peter Vanbekbergen. 

Lees meer

NIEUWJAARSEXPO | Walter Elst, Caroline Westerhout, Nikolas Antoniou

Opening Zondag 13 Januari 2019 15 uur - Oudegracht 340 Utrecht 

Op zondag 13 januari om 15 uur wordt de tentoonstelling geopend met een feestelijke Nieuwjaarsborrel. Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om onze Jubileum Dichtbundel met daarin zo'n 50 gedichten van kunstenaars en bezoekers te presenteren. Cabaretier/kunstenaar Jeroen van Merwijk verricht het openingswoord. Exposanten Walter Elst en Caroline Westerhout zijn erbij!

Lees meer

PRIKKELENDE KUNSTAVONDEN MET VAN MERWIJK 

7 Februari, 8 Maart en 4 april 2019 = alle avonden zij VOL!

KUNST MET VAN MERWIJK: Tijdens deze avonden is de galerie het toneel van cabaretier/kunstenaar Jeroen van Merwijk waarin Kunst het onderwerp is van gesprek. Hij vertelt, kijkt, legt verbanden, enthousiasmeert en confronteert - maar altijd met humor. Als Jeroen vertelt over kunst die hem boeit, is er heel wat te beleven!

Lees meer

SINTERKLAAS-TEKENWEDSTRIJD IN DE GALERIE!

zondag 25 november 2018, 13 - 17 uur, Oudegracht 340 Utrecht 

Wie O Wie maakt de mooiste tekening voor die lieve, goede Sint? Kunnen uw kinderen of uw kleinkinderen ook zo  goed tekenen? Kom dan a.s. zondag naar de galerie en laat ze meedoen aan onze Sinterklaas Tekenwedstrijd! Beneden in de werfkelder staat een grote tafel met tekenspulletjes klaar waar de kids hun aller-aller-allermooiste tekening ever voor Sint Niklaas kunnen maken. De tekenwedstrijd is voor kinderen tot 10 jaar. 

Komende zondag van 13 tot 17 uur viert het Museumkwartier Utrecht namelijk een knus SINTFESTIJN en barst het van de leuke dingen om te doen, te zien en te beleven. En....Sinterklaas en zijn Pieten zijn erbij! ♥ 

Lees meer

25 JAAR!  | JUBILEUMTENTOONSTELLING

8 september - 4 november 2018, Oudegracht 340 Utrecht

Ja, het is echt waar....Time flies when your having fun! De afgelopen 25 jaar zijn een aaneenschakeling van gouden momenten. Onvergetelijke ontmoetingen met bijzondere mensen, fantastisch feestelijke openingen, verrassende kunstwerken maar ook het overwinnen van obstakels, het nemen van afscheid, het aangaan van risico's en het maken van nieuwe plannen. De onuitputtelijke creativiteit van alle vaste kunstenaars die steeds weer de meest fantastische werken uit hun atelier toveren, is de motor van de galerie. Alle reden om al deze kunstenaars in het zonnetje te zetten met een grootse groepstentoonstelling waarin we van ieder tenminste een werk laten zien!

Naast de Jubileumtentoonstelling - waarvan we alle deelnemers binnenkort bekendmaken - willen we natuurlijk nog iets extra's doen om die 25 jaar te markeren! Dat doen we in de vorm van een Dichtbundel. Wil je dat jouw gedicht ook in deze bundel wordt gepubliceerd, doe dan mee aan onze Jubileum Poetry Challenge! Lees hierover meer op de volgende pagina. 

Lees meer

RECENT Toegevoegde kunst