Nederlands English

Morren Galleries Calendar

Exhibitions & Events 2019

 • EXPERIMENTALISTEN | Eddy Stevens & Caroline Westerhout
  Utrecht

  EXPERIMENTALISTEN | Eddy Stevens & Caroline Westerhout

  zondag 24 november 2019 15:00 uur

  Zodra men enige verbeeldingskracht in een realistische voorstelling ziet, noemt men dit surrealisme, fantastisch realisme of magisch realisme. Eddy Stevens en Caroline Westerhout zijn kunstenaars die ondanks het gebruik van onrealistische elementen niet direct in een van deze vakjes passen. Wellicht is 'experimentele realisten' voor hen een betere term omdat zij zich juist focussen op het experiment: niet alleen qua vorm en inhoud maar ook wat betreft techniek. Als astronauten of ontdekkingsreizigers onderzoeken zij de grenzen van het realisme.  

 • KLEUR, LICHT en VORM | Juane Xue, Evert den Hartog en Eric Boyer
  Utrecht

  KLEUR, LICHT en VORM | Juane Xue, Evert den Hartog en Eric Boyer

  zondag 13 oktober 2019 15:00 uur

  Drie kunstenaars spelen met kleur, licht of vorm. De Chinese kunstschilder Juane Xue Juane schildert van licht en kleur stralende tuinen met veraten tafels, de Rotterdamse beeldhouwer Evert den Hartog richt zich op vorm en kleur met zijn bijzonder gepatineerde dieren in brons zoals weidevogels, roofvogels, stieren, tot aan exotische dieren. De Amerikaan Eric Boyer speelt met zijn torso's van zeefgaas zowel met vorm als met licht: zijn torso's werpende meest geweldige schaduwen, bijna als een diaprojector komen de ze tot leven op de wand!

 • UTRECHT UITFEEST | Morren Galleries op het Domplein
  Utrecht

  UTRECHT UITFEEST | Morren Galleries op het Domplein

  zondag 15 september 2019 12:00 - 17:00 uur

  Art Utrecht is een overkoepelende organisatie die alle Utrechtse galeries en kunstinstellingen meer zichtbaar maakt. Op zondag 15 september, tijdens het Utrecht Uitfeest 2019, organiseert Art Utrecht een presentatie van al deze Utrechtse 'kunsthuizen' op het Domplein en heeft elk een zeecontainer tot zijn beschikking om hier zijn of haar kunstenaars in te promoten. Natuurlijk is Morren Galleries erbij en tonen in onze zeecontainer de wilde, bonte landschappen van Gertjan Scholte Albers. Kom gezellig langs op het mooiste plein van Utrecht!  

 • OPENING CULTURELE SEIZOEN 2019
  Utrecht

  OPENING CULTURELE SEIZOEN 2019

  zondag 8 september 2019 15:00 uur

  Een weekje eerder dan de officiële aftrap van het nieuwe Utrechtse Culturele Seizoen (het Utrecht Uitfeest), gaan wij op zondag 8 september alvast van start en openen feestelijk een nieuwe, gevarieerde groepstentoonstelling. Hiermee tonen wij een voorproefje van kunstenaars die men later dit jaar in onze galerie kunt verwachten. Van iedere kunstenaar zijn twee a drie werken te zien. Zoals altijd wordt deze eerste expo van het nieuwe seizoen geopend door een bijzondere spreker. Dit keer is het cabaretier Stefano Keizers.

 • ZOMERSALON
  Utrecht

  ZOMERSALON

  zondag 28 juli 2019 - zondag 1 september 2019

  Zoals ieder jaar houden wij gedurende de warmste maanden de Zomersalon: een kleurrijke en gevarieerde tentoonstelling waarin we werk van zoveel mogelijk van onze kunstenaars laten zien. Enkele namen zijn Martin Koole, Marjolein van Haasteren, Michael Mapes, Corjan Nodelijk, e.v.a. Wees welkom en kom genieten van de diversiteit en veelzijdigheid van de kunstwerken en natuurlijk van de ongedwongen gastvrijheid!

 • (HE)ART OF STEEL | In de Tuinen van Grand Hotel Karel V
  Utrecht

  (HE)ART OF STEEL | In de Tuinen van Grand Hotel Karel V

  zaterdag 29 juni 2019 - zondag 29 september 2019

  Voor de tweede keer organiseert Morren Galleries een beeldententoonstelling in de tuinen van het mooiste hotel van Utrecht: het Grand Hotel Karel V! Dit keer heeft Eric Morren vier kunstenaars geselecteerd die stalen beelden maken of staal hebben toegepast in hun werk. Uit Nederland zijn dat Jeroen Jacobs en Irma Horstman en uit België Philippe Timmermans en Gerda de Jonghe. Deze indrukwekkende beelden zullen geweldig tot hun recht komen in deze sfeervolle groene oase midden in de stad!

 • BILLY & HELLS | Silent Monkey
  Utrecht

  BILLY & HELLS | Silent Monkey

  zondag 16 juni 2019 15:00 uur

  Wat hebben we lang en geduldig moeten wachten....maar op 16 juni is het zover! Dan heeft Morren Galleries de eer en de wereldwijde primeur om de allernieuwste collectie van BILLY&HELLS te presenteren! Het Duitse fotografenduo was de laatste jaren zo razend druk met grote opdrachten voor Louboutin, Time Magazine, New York Magazine, Canal+, Zeit Magazine, ITV, et cetera, dat zij niet meer toekwamen aan hun vrije werk. We houden u nog even in spanning want hoe de nieuwe collectie eruit ziet, zullen we pas tijdens de opening onthullen!

 • 3e CANALPRIDE UTRECHT | The Magic is You
  Utrecht

  3e CANALPRIDE UTRECHT | The Magic is You

  zaterdag 1 juni 2019 14:00 uur
  Op 1 juni vaart de 3e editie van de Utrecht Canal Pride door de binnenstad van Utrecht, en wel rakelings langs onze heerlijke, zonnige werf! Vanaf ons eigen "VIP-deck" vieren we in volle glorie het feest van de Liefde, Vrijheid en Diversiteit en juichen de 46 boten van de LHBTI-organisaties met een warm hart toe! Juich je met ons mee? Meld je aan en kom op tijd, want onze werf is snel gevuld. En...vergeet natuurlijk niet iets kleurrijks aan te trekken!
 • PRECIOUS | Justin Coburn, Michael Mapes, Eric Boyer
  Utrecht

  PRECIOUS | Justin Coburn, Michael Mapes, Eric Boyer

  zondag 5 mei 2019 15:00 uur

  Nederlandse vertalingen voor het woord 'Precious' zijn dierbaar, edel, zeldzaam en mooi. En dat kan met recht gezegd worden over het werk van de exposanten van deze tentoonstelling. We zijn zeer verheugd om voor het eerst schilderijen te presenteren van de Schotse kunstenaar Justin Coburn. Een blik op zijn werk en de bewondering, toewijding en affectie die hij voelt voor de dieren die hij schildert, is op slag duidelijk. Naast schilderijen van Coburn tonen we een serie nieuwe wandobjecten van de Amerikaan Michael Mapes en recente metaal-draad sculpturen van de eveneens Amerikaanse kunstenaar Eric Boyer

 • KUNST MET VAN MERWIJK | een prikkelende kunstavond!
  Utrecht

  KUNST MET VAN MERWIJK | een prikkelende kunstavond!

  vrijdag 8 maart 2019 19:30 uur

  Dit is de tweede kunstavond met cabaretier/kunstenaar Jeroen van Merwijk. Hij vertelt, kijkt, legt verbanden, enthousiasmeert en confronteert - maar altijd met humor. Als Jeroen vertelt over kunst die hem boeit, is er heel wat te beleven! Deze avond in de galerie is een ode aan die broeierig, bruisende kunstavonden van weleer waarbij geestdriftig gefilosofeerd en gediscussieerd werd over kunst, poezie of literatuur....met uiteraard goed gevulde glazen.

 • GERTJAN SCHOLTE ALBERS | Nieuw werk
  Utrecht

  GERTJAN SCHOLTE ALBERS | Nieuw werk

  zondag 10 februari 2019 - zondag 31 maart 2019

  Eens in de zoveel maanden komt de plein-air schilder GERTJAN SCHOLTE ALBERS ons verblijden met een flinke nieuwe collectie. Tot en met 31 maart exposeren wij zijn werk in combinatie met nieuw keramiek van de Belgische PETER VANBEKBERGEN, een drietal mixed-media 'kijkkast-mozaïek-collages' van MICHAEL MAPES en schilderijen van CAROLINE WESTERHOUT en NIKOLAS ANTONIOU. Kortom: de galerie is gevuld met een zeer gevarieerd aanbod van kleurrijke werken die onze zin in de lente extra aanmoedigen!

 • KUNST MET VAN MERWIJK | een prikkelende kunstavond!
  Utrecht

  KUNST MET VAN MERWIJK | een prikkelende kunstavond!

  donderdag 7 februari 2019 19:30

  Dit is de eerste in een reeks van unieke kunstavonden met cabaretier/kunstenaar Jeroen van Merwijk. Hij vertelt, kijkt, legt verbanden, enthousiasmeert en confronteert - maar altijd met humor. Als Jeroen vertelt over kunst die hem boeit, is er heel wat te beleven! Deze avond in de galerie is een ode aan die broeierig, bruisende kunstavonden van weleer waarbij geestdriftig gefilosofeerd en gediscussieerd werd over kunst, poezie of literatuur....met uiteraard goed gevulde glazen.

 • FIRST ART FAIR | Kunstbeurs
  Amsterdam

  FIRST ART FAIR | Kunstbeurs

  woensdag 16 januari 2019 16:00 uur

  Ook dit jaar neemt Morren Galleries deel aan de First Art Fair: een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst. De beurs wordt gehouden van woensdag 16 tot en met zondag 20 januari 2019 in de Passenger Terminal aan de Piet Heinkade te Amsterdam. Op de beurs presenteren we de nieuwe collectie schilderijen van Walter Elst en beeldhouwwerken van Evert den Hartog, Pieter VandenDaele en Kobe.

 • Nieuwjaarsborrel & Opening Walter Elst, Caroline Westerhout, Nikolas Antoniou
  Utrecht

  Nieuwjaarsborrel & Opening Walter Elst, Caroline Westerhout, Nikolas Antoniou

  zondag 13 januari 2019 15:00 uur
  U bent van harte welkom bij onze Nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 13 januari vanaf 15:00 uur waarbij wij zoals altijd een collectie nieuwe schilderijen van Walter Elst zullen presenteren. Ook laten we voor het eerst werk zien van twee nieuwe kunstenaars van de galerie: Caroline Westerhout (Weert, 1970) en Nikolas Antoniou (Cyprus, 1988) plus hebben we grote en kleine brons-sculpturen Kobe.