Nederlands English

Van kunstwerken thuis heb je elke dag plezier.
Met de KunstKoop komt het binnen bereik.

Wanneer geldt de KunstKoop?
De KunstKoop kan worden gebruikt voor (toegepaste) kunstwerken die zijn gemaakt ná 1945.
Het werk moet worden gekocht bij een van de 120 galerie die aangesloten zijn bij de KunstKoop. De deelnemende galeries zijn hier te vinden.
Ervaren verzamelaar of beginnende koper? Een renteloze lening kan worden aangevraagd door particuliere kopers in de leeftijd van 18 t/m 74 jaar, die in Nederland wonen. De lening moet zijn afbetaald voor de 76e verjaardag.
Als het werk een oplage is, moet het aan bepaalde eisen voldoen. Deze zijn bekend bij de galeriehouder. Het werk mag niet eerder verhandeld zijn.

Hoe werkt de KunstKoop?

Stap 1: Je besluit een kunstwerk te kopen bij een galerie die is aangesloten bij de KunstKoop. Je sluit hiervoor een overeenkomst met de galerie.

Stap 2: Start de aanvraag voor een KunstKooplening direct in de galerie samen met de galeriehouder- of medewerker. De galerie vult de gegevens over de aankoop voor jou in. Daarna ontvang je een e-mail met een link naar een online formulier van Santander Consumer Finance. Je vult vervolgens zelf het formulier in en uploadt de gevraagde documenten.*

Stap 3: Als de aanvraag wordt goedgekeurd, betaalt Santander het leenbedrag aan de galerie. En jij lost het in termijnen af. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente.

* Hieronder vind je een checklist met alle documenten die Santander vraagt wanneer je een KunstKooplening gaat aanvragen.

Wat zijn de maandelijkse lasten?

De lening bedraagt minimaal 250 euro en maximaal 7.500 euro per kunstwerk. Kost het kunstwerk meer, dan betaal je resterende bedrag direct aan de galerie.
In alle gevallen kun je ervoor kiezen een gedeelte van het totale aankoopbedrag rechtstreeks aan de galerie te betalen en voor het andere gedeelte een renteloze lening aan te vragen.
De looptijd van de lening is minimaal zes maanden en maximaal drie jaar. Je kunt altijd zonder extra kosten vervroegd aflossen.
Zodra de eerste maandellijkse betaling aan Santander Consumer Finance is overgemaakt, kan als gewenst een tweede aanvraag voor een KunstKooplening worden ingediend.

Je kunt de hoogte van maandelijkse aflossingen berekenen via de rekentool. Zo ziet je in een oogopslag wat de KunstKoop voor je kan betekenen bij de aanschaf van een kunstwerk.

Over Santander Consumer Finance

Om de KunstKoop aan te kunnen bieden werkt het Mondriaan Fonds samen met Santander Consumer Finance. Dit is een financieringsbedrijf dat in handen is van Santander Group en een van de grootste financiële instellingen ter wereld. Zij bieden consumptieve kredieten (persoonlijke lening, doorlopend krediet en betaalkaarten met krediet) en autofinancieringen via diverse kanalen.