Nederlands English

Marc Podawczyk

Marc Podawczyk (Dortmund, 1971) studeerde fine arts aan de Kunstacademie van Munster. Hij kreeg les van Ludmilla von Arseniew. In 2004 studeerde hij af. In 2005 deed hij een Master aan de Kunstacademies van Munster en in Düsseldorf, waar hij zijn titel behaalde.

De V-MD X series: De architectuur van krachten in de ruimte. Mijn werk getiteld V-MD X ontstaan door de combinatie van precieze geometrische fragmenten, die in grote getale een open visuele communicatie opbrengen. De werken zijn gebaseerd op schetsen, ontworpen op een computer, die daarna geschilderd zijn op canvas op ware grootte. De vormen en de overlappingen vormen samen een visueel geheel.

De contrasten maken dat de individuele segmenten samenwerken en allerlei nieuwe gezichten opleveren, afhankelijk van het oog van de kijker.

Aan de ene kant bewust geconstrueerde, maar aan de andere kant speelse combinaties van kleuren, vormen en structuren, resulteren in een energieke interactie van krachten in de ruimte.

Uiteindelijk krijgt de kijker, de gehele impressie van een dynamisch samenspel van vormen, waarin ieder element zijn eigen vitale functie heeft.

UTRECHT