Nederlands English

Kalvis Zuters

Kalvis Zuters (1969, Jelgava Letland) studeerde af in de fijnschilderkunst aan de Letse Kunstacademie in 1998. Hij nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen in Europa en Amerika en had meerdere solo exposities in Europa.

Met zijn werk nodigt Kalvis ons uit om de wereld binnen te treden, die alleen in zijn hoofd bestaat. Zijn personages, gebaseerd op mythes en sprookjes, laten de toeschouwer de zachte glans van een andere wereld zien, in een allesomvattende techniek, die de gevoeligheid van de kunstenaar weerspiegelt. Deze gemixte techniek maakt hem uniek en onvergelijkbaar met welke andere kunstenaar dan ook.

Figuratief, met een vleug symboliek, realisme en zelfs kubisme. Deze kenmerkende mix van stijlen in elk werk, herinneren ons aan iconische figuren uit oude en nieuwe tijden.

Kalvis moedigt de toeschouwer aan om de tijd te nemen om de boodschap in zijn werk te ontdekken. Hij neemt zijn publiek mee in de wereld van het schilderij, zonder moeite, door de zachte tinten, die altijd aanwezig zijn in ieder kunstwerk. 

UTRECHT