Nederlands English

Wim van der Kant

Wim van der Kant (1949, Kampen) is een autodidactisch kunstenaar. Naast zijn drukke baan als leraar, is hij een bevlogen beeldhouwer. Pas toen zijn werk aan zijn eigen, perfectionistische voorwaarden voldeed, besloot hij naar buiten te treden en zijn werk aan de wereld te laten zien. Sindsdien, vanaf 1995 exposeert hij bij Morren Galleries. Van der Kant maakt graag beelden van jonge mensen, die nog nieuwsgierig en onbeschroomd in het leven staan. De reden om jongens te beeldhouwen, is dat hij zelf van het mannelijk geslacht is. Hij is ervan overtuigd dat kunstenaars beter werk maken als het onderwerp dicht bij hen ligt. De anatomie van de figuren, die hij beeldhouwt, getuigen van perfectie. De beelden tonen overeenkomsten met de Griekse en Romeinse Oudheid, waar jongelingen bewonderd werden om hun vitaliteit en naïeviteit.

Omdat de anatomie en de kleine details in de beelden van groot belang zijn doet de kunstenaar dit schuren en patineren helemaal zelf.

Opleiding

1970-1975 Opleiding Handvaardigheid(B) aan de Akademie voor Beeldende Vorming in Amersfoort, met als hoofdvakken Keramiek en Ruimtelijk Vormen

Solotentoonstellingen (een selectie)

Museum Mohlmann, Appingedam

Groepstentoonstellingen (een selectie)

De KunstRai Amsterdam
Lineart Ghent
Afa Rosmalen
Haf Den Haag
Haf Utrecht
and the annual Realism fairs in Amsterdam

UTRECHT

Op Aanvraag

  • Wim van der Kant