Nederlands English

Daniel Ochoa

Daniel Ochoa (1980, Santa Rosa, California) ontving zijn Master in Fijne Kunsten aan de Kunstacademie in San Francisco, VS. He woont en werkt in Brooklyn, New York.

Ochoa groeide op in een bi-culturele familie. Zijn vader was een immigrant uit Mexico en zijn moeder een blanke Amerikaan. Na verloop van tijd, leerde hij de tweedeling waarnemen en een plek geven aan tegenstrijdige gezichtspunten.

De ontrafeling van zijn identiteit is de basis van zijn schilderkunst. Hij onderzoekt persoonlijke ervaringen door zijn werk, gebruik makend van foto’s, emoties en herinneringen. Werkend in lagen, gebruikt hij maskerende technieken om formele kwaliteiten, zoals abstractie, realistische voorstelling, pixel emulatie en verhalen door elkaar te gooien.

Door verschillende elementen te combineren, suggereert hij een plurale realiteit en de afbeelding laat de verschillen zien van zijn bi-culturele achtergronden.

Ochoa exposeert op verschillende plekken in Canada en de VS: New York, San Diego en San Francisco. Sinds de samenwerking met Morren Galleries in 2011 is zijn werk ook in Nederland te bewonderen. 

.

UTRECHT