Nederlands English

Morren Galleries Calendar

Exhibitions & Events 2017

 • STATE OF MIND | De verbeelding van het denken
  Utrecht

  STATE OF MIND | De verbeelding van het denken

  zondag 26 november 2017 - zondag 31 december 2017

  Er zijn kunstenaars die werk maken dat simpelweg realistisch is, zij geven de werkelijkheid natuurgetrouw weer. Maar er zijn ook kunstenaars die de werkelijkheid wel natuurgetrouw weergeven maar daarbij ook hun gedachten of fantasie de vrije loop laten. Zij creëren daardoor een nieuwe werkelijkheid en maken daarmee hun gedachten zichtbaar. In de tentoonstelling ‘STATE of MIND / de verbeelding van het denken’ ziet u werk van 5 hedendaagse kunstenaars die hun innerlijke wereld aan ons blootleggen: EDDY STEVENS, MAYA KULENOVIC, CORNELIS DOOLAARDCECILE PERRA en BOB LONDON

 • THE SECRET GARDEN
  Utrecht

  THE SECRET GARDEN

  zondag 15 oktober 2017 15:00
  In deze tentoonstelling wandelt u via de kunstwerken de magische, botanische werelden binnen van de kunstenaars VICTOR MULLER, PAUL DELMÉE, WOUT MULLER, ARIE VAN 'T RIET EN BETHANY DE FOREST. Dan paradijselijk, dan desolaat en dan mysterieus. Hoewel ieder op geheel eigen wijze invulling geeft aan dit gegeven, heerst er bij allen een gevoel van intimiteit en wordt de toeschouwer een toevluchtsoord geboden, een plek voor bezinning en verwondering. Van Wout Muller (1946-2000) tonen we schilderijen en aquarellen daterend van eind jaren '70 tot eind jaren '90.
 • OPENING CULTURELE SEIZOEN 2017
  Utrecht

  OPENING CULTURELE SEIZOEN 2017

  zondag 3 september 2017 15:00 uur
  Traditiegetrouw luiden wij tijdens het Utrecht Uitfeest het nieuwe Culturele Seizoen in met een bonte, internationale groepstentoonstelling. Te zien is een mix van kunstenaars die alvast een voorproefje geven van exposities die men later dit jaar van hen kunt verwachten. Van iedere kunstenaar zijn twee a drie werken te zien. Zoals altijd wordt deze eerste tentoonstelling van het nieuwe Culturele Seizoen geopend door een bijzondere spreker. Dit keer is dat de Engelse danser, choreograaf, regisseur, acteur en bovendien fervent kunstliefhebber BARRIE STEVENS.
 • ZOMERSALON
  Utrecht

  ZOMERSALON

  zondag 9 juli 2017 - maandag 28 augustus 2017
  Vanaf Zondag 8 juli is de Zomersalon bij Morren Galleries in Utrecht weer geopend. Een kleurrijke en zonnige tentoonstelling in het karakteristieke en historische grachtenpand aan de Oudegracht. In de grote expositieruimte op de begane grond en in de twee werfkelders, kunt u in een sfeer van ongedwongen gastvrijheid genieten van de diversiteit en veelzijdigheid van de getoonde kunstwerken.
 • Joris Verdonkschot en Sonja Brussen - Lezing
  Utrecht

  Joris Verdonkschot en Sonja Brussen - Lezing

  donderdag 22 juni 2017 19:30 - 22:30
  Op Donderdagavond 22 juni komen Joris Verdonkschot en Sonja Brussen vertellen over hun metier: beeldhouwen en plein-air schilderen. Deze twee totaal verschillende kunstenaars nemen u om de beurt mee in hun wereld van het creatieve scheppingsproces en de daarbij benodigde technieken. Reserveer snel uw plekje voor deze leerzame en tegelijk gezellige avond!
 • FONG-LENG | A Fusion of Fashion and High Art
  Amsterdam

  FONG-LENG | A Fusion of Fashion and High Art

  zondag 4 juni 2017 16.00 - 19.00 uur
  Voor het allereerst exposeert Fong-Leng, de Grand Dame van de Nederlandse Modewereld, haar nieuwste creaties in een galerie...en wel in de onze! Daar zijn we zeer trots op. Haar collectie omvat wandkleden, mantels, meubelstukken en colliers. Eindelijk eens een keer geen museale tentoonstelling van Fong-Leng, maar een tentoonstelling waarbij men de getoonde stukken ook daadwerkelijk kan aanschaffen! Wees welkom bij deze spectaculaire opening op Zondag 4 juni om 16 uur.
 • JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | Alles om het lijf
  Utrecht

  JORIS AUGUST VERDONKSCHOT | Alles om het lijf

  zondag 14 mei 2017 15:00 uur
  Ga kijken bij de feestelijke opening van de tentoonstelling 'Alles om het Lijf' op zondag 14 mei van de beeldhouwer JORIS AUGUST VERDONKSCHOT. Morren Galleries is verheugd om tijdens de opening, een tweede monografie van Verdonkschot, getiteld 'Omtrekkende Bewegingen' te mogen presenteren. Plus ook nog een liedgedichtenbundel van zijn hand getiteld 'Niets kan mij gebeuren'.
 • JUANE XUE - Lezing
  Utrecht

  JUANE XUE - Lezing

  donderdag 6 april 2017 19:00 uur
  Altijd al eens kennis willen maken met Juane Xue, de kunstenares achter de Bourgondische, zomerse schilderijen vol kleur en licht? En altijd al eens meer willen weten over haar techniek of over haar Chinese achtergrond? Geef u dan snel op voor haar lezing op donderdagavond 6 april via email: marianne@morrengalleries.nl
 • JUANE XUE - Verlaten tafels
  Utrecht

  JUANE XUE - Verlaten tafels

  zondag 2 april 2017 15:00 uur
  Op zondag 2 april opent schrijfster LULU WANG in onze galerie aan de Oudegracht 340 te Utrecht de Lentetentoonstelling ‘Verlaten Tafels’ met de nieuwste schilderijen van de Chinese kunstenares JUANE XUE. Voor wie van kleur, licht en een losse schildertoets houdt, zal een bezoek aan deze tentoonstelling aangename verrassing zijn!
 • BIERENBROODSPOT - Timeless Battles
  Amsterdam

  BIERENBROODSPOT - Timeless Battles

  zaterdag 4 maart 2017 16:00 uur
  Uniek is deze nieuwe tentoonstelling vol bravoure van Gerti Bierenbroodspot. Topstukken in deze nieuwe tentoonstelling zijn vrijstaande kamerschermen van cypressenhout in goud en rood koper waarop imponerende processies van ruiters en paarden zijn te zien, maar ook gevleugelde helden, goden en monsters. Deze thema’s zijn afkomstig van de friezen van het Parthenon en van het Pergamon altaar. Wederom weet de altijd onderweg zijnde Bierenbroodspot ons te verrassen met een intrigerende, omvangrijke collectie!
 • ERWIN MEIJER - Nieuwe beelden in brons
  Utrecht

  ERWIN MEIJER - Nieuwe beelden in brons

  zondag 19 februari 2017 15:00
  Op zondag 19 februari opent Morren Galleries aan de Oudegracht 340 in Utrecht een tentoonstelling van de beeldhouwer Erwin Meijer. Maar liefst zeven nieuwe beelden in brons in combinatie met een reeks bestaande beelden van zijn hand zullen te bewonderen zijn. Sculpturen met een duidelijk eigen signatuur en een stijl die wordt getypeerd door zachte vormen en scherpe lijnen!
 • FOR REAL - Beurs voor Actuele Figuratie
  Amsterdam

  FOR REAL - Beurs voor Actuele Figuratie

  woensdag 18 januari 2017 - zondag 22 januari 2017
  FOR REAL is de nieuwe naam van de beurs die voorheen REALISME heette. FOR REAL richt zich op actuele figuratieve kunst. De nieuwe naam gaat gepaard met een vernieuwing van het beursaanbod. En zoals altijd doen wij ook weer mee aan deze verfrissende en overzichtelijke beurs in de Passenger Terminal aan de Piet Heinkade. U vindt ons in Standnr. 30.
 • SCHOLTE-ALBERS, DE FOREST, RENEE M. JANSSEN, VAN 't RIET e.a.
  Amsterdam

  SCHOLTE-ALBERS, DE FOREST, RENEE M. JANSSEN, VAN 't RIET e.a.

  zondag 15 januari 2017 - zondag 26 februari 2017
  Ook in Amsterdam beginnen we 2017 met een groepstentoonstelling van vaste kunstenaars. Een tentoonstelling met knalkleuren! Nieuwe landschappen van Gertjan Scholte Albers, pinhole fotografie van Bethany de Forest, x-ray foto's van Arie van 't Riet, diersculpturen van Renee Marcus Janssen en Bart Somers. Ook introduceren we pentekeningen van de Britse kunstenaar Bob London.
 • GIOVANNI TOMMASI FERRONI, TINO LUCIANO e.a.
  Utrecht

  GIOVANNI TOMMASI FERRONI, TINO LUCIANO e.a.

  zondag 8 januari 2017 - zondag 12 februari 2017
  In Utrecht luiden we het jaar in met een gevarieerde groepstentoonstelling waarin fijnschilderkunst de boventoon voert. We laten nieuw werk zien van de Italiaanse schilders Giovanni Tommasi Ferroni en Tino Luciano, van de Belgische schilder Walter Elst, de Utrechtse Jose van Kleef en beeldhouwwerken van de Nederlandse kunstenaar Joris Verdonkschot.