Nederlands English

Michael Parkes

Michael Parkes (1944) studeerde grafische technieken en schilderen aan de Universiteit van Kansas. Hierna reisde hij 3 jaar door Azie en Europa. In 1975 settelt hij zich in Spanje. Zijn vele internationale exposities onderstrepen het belang van zijn werk. Michael Parkes is een uniek talentvol schilder, beeldhouwer en meester in de lithografie.

Parkes is leidend in het Magisch Realisme. Hij is een opvallend kunstenaar door meer dan 30 jaar succesvol te zijn in de kunstwereld. Het werk van Parkes wordt verzameld door celebrities, belangrijke verzamelaars en musea over de hele wereld. Zijn werk  heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan.

Wat ongewoon is aan het werk van Michael Parkes is dat in zijn beelden metafysische en spirituele elementen samenkomen in de realiteit. Zijn werk brengt een mysterieuze sfeer, die vaak alleen ontcijferd kan worden met behulp van oude mythologieën en oosterse filosofie.
In de fantasiewereld van Parkes zijn de wetten van de aardse realiteit afgeschaft en ruimte en tijd komen bewegingsloos samen.

Het is verleidend om te spreken van een droomwereld bij het werk van Michael Parkes, ware het niet dat zijn werk alle dromen overtreft in stoutmoedigheid, vrijheid en intensiteit. De figuratieve kunst in onze eeuw heeft in Michael Parkes een nieuwe, fascinerende en authentieke exponent gevonden.

Als menselijke wezens, begrenzen we onze waarneming aan wat algemeen comfortabel en aanwezig is in het leven van iedere dag. Door deze begrenzing, passend bij ons individu, missen we de wijdsheid van andere waarnemingen en de deuren die deze kunnen openen. Hoewel we zijn geconditioneerd om alleen onze eigen wereld waar te nemen, weet Parkes ons te overtuigen om andere werelden binnen te gaan.

UTRECHT

Op Aanvraag