Nederlands English

Veronique Clamot

Veronique Clamot (1964, Charleroi, België) is een autodidactische kunstenaar. Hoewel ze zich al sinds haar kindertijd bezighoudt met het maken van driedimensionale kunstwerken, is ze het afgelopen decennium officieel gevestigd als onafhankelijk kunstenaar. Sindsdien nam ze deel aan verschillende groepstentoonstellingen in Galerie Tempera (Brussel) en Morren Galleries.

Haar sculpturen zijn opmerkelijke observaties, gemaakt door iemand die ons het bewijs levert van haar grondige kennis van de menselijke anatomie, ook wanneer ze deze anatomie in haar werk accentueert of vervormt. Het dagelijkse leven wordt vertaald in grappige en herkenbare anekdotes. De meeste van haar sculpturen presenteren bezoekers aan zee, met een ijsje, kijkend naar zeilboten of lezend onder de brandende hitte van de zon.

Clamot staat bekend om haar kleine sculpturen van goed gevormde dames en bij gelegenheid een man. Sinds 2010 werkt ze ook op grotere schaal. De ronde dames in brons van Clamot kunnen met recht monumentaal genoemd worden.

Opleiding

Arts plastiques (illustration) St. Luc, Brussel

Solotentoonstellingen (een selectie)

2000 Galerie Chamarande - Brussel

Groepstentoonstellingen (een selectie)

2018   Les Mains d'or de Gedinne, La Maison Languillier, België
2005   Contrast Gallery, Brussel

Collecties

2000-2004    Galerie Tempera – Brussel

Vanaf 2003   Morren Galleries Utrecht

2004-2006    Galerie Argo – Knokke

Vanaf 2004   Contrast Gallery – Brussel

2005            Contrast Gallery – Brussel

Beurzen

Fine Art Fair Brussel - maart 2019

UTRECHT

Op Aanvraag