Nederlands English

Morren Galleries Calendar

Exhibitions & Events 2024

 • Open Tuin & Galerie Dag
  Odijk

  Open Tuin & Galerie Dag

  zondag 7 juli 2024 13.00

  Zondag 7 juli is het de tweede zondag dat wij onze Dependance te Odijk open stellen voor publiek. Op deze plek, net buiten Utrecht, trachten wij een klein paradijsje te creëren waar kunst en natuur samen vloeien. Tussen 13:00 en 17:00 uur bent u van harte welkom om te genieten van de tuin, kunst en live-muziek!

  In de galerie presenteren we naast schilderijen ook een selectie van beelden voor binnen- en buiten van diverse kunstenaars, in de tuin kunt u op deze dag voor het laatst het enorme beeld 'Fierheid' van Kobe zien, want deze verhuist heel binnenkort naar elders. Maar uiteraard zijn er ook andere beelden in de tuin te bewonderen. Voor de kleintjes is er een speurtocht te doen in de tuin. 

  Er is werk te zien van o.a.: Victor MullerThomas JunghansKobeEvert den HartogEric MorrenTheo MackaayPieter VanDenDaeleBilly&HellsGuy JanssenJuane Xue en anderen.

  U vindt de Dependance aan de Achterdijk 44-A te Odijk. Komt u met de auto, dan kunt u langs de weg parkeren. De toegang is gratis.

  Tijdens deze Open Tuin & Galerie Dag is de galerie aan de Oudegracht 340 ook gewoon te bezoeken binnen de gebruikelijke openingstijden. 

  We zien uit naar uw komst, in Utrecht of Odijk! ♥

 • Midzomer Yoga
  Odijk

  Midzomer Yoga

  zaterdag 22 juni 2024 10.00 uur
  Regelmatig hoor ik (Séverine) dat onze dependance te Odijk de perfecte plek zou zijn voor het beoefenen van yoga of meditatie. En eigenlijk kan ik dat alleen maar beamen: de ambiance in het gebouw is sereen, de tuin is een groene oase en bovendien zijn alle faciliteiten aanwezig. Daarom trek ik de stoute schoenen aan en organiseer samen met yoga-docent JULIA HOUTMORTELS op zaterdag 22 juni, de dag van de zonnewende, voor het eerst een mini-Yoga-retreat! Doet u mee?  

  Julia heeft een afwisselend programma samengesteld waaraan ieder kan deelnemen en waarbij geen ervaring nodig is. Ze geeft deze dag twee lessen van elk 75 minuten waarin Mindfulness centraal staat. In beide lessen kunt u de helende kracht van yoga ervaren. Langzaam maar zeker laten gedachten los en wordt ruimte gecreëerd, zowel op fysiek als mentaal vlak. De lessen zijn een mooie voorbereiding- en aanvulling op de begeleide ademhalingsoefeningen en eindmeditatie, die uiteindelijk leiden tot een ultieme ontspanning en een heerlijk voldaan en tevreden gevoel.

  Kosten voor deelname zijn € 80,- incl. 2 lessen a 75 minuten, lunch, drankjes en gebruik van de zwemvijver. Yoga materialen (matjes, blokken, e.d.) zijn aanwezig maar uw eigen spullen meenemen kan natuurlijk ook. We hanteren een maximum van 25 deelnemers, dus wacht niet met reserveren via onderstaande button....want vol = vol.
   
  IK DOE MEE MET MIDZOMERYOGA!
  HET PROGRAMMA:

  10:00 - 10:30  Inloop & introductie

  Een woord van welkom, een kopje thee en het kiezen van een plekje.
  10:30 - 11:45  Vinyasa/Hatha Flow met eindontspanning
  Tijdens dit eerste deel, een dynamische poweryoga les, wordt men 
  aangemoedigd om op het ritme van de adem vloeiende bewegingen uit te voeren die de opbouw van spierkracht en lenigheid bevorderen.
  11:45 - 12:45  Lunchpauze
  Wij serveren een huisgemaakte, gezonde maaltijd, er is tijd om op adem te komen en te genieten van onze beeldentuin.
  12:45 - 14:00  Yin Yoga met eindmeditatie
  In het tweede deel wordt een diepe ontspanning van de spieren opgezocht door middel van verstillen in verschillende zittende- en liggende stretch-houdingen en daarmee mentaal naar binnen gekeerd. 
  14:00 - 15:00  Afsluiting & reflecteren 
  Tijd om na te praten met een drankje naar keuze of desgewenst een duik te nemen in de zwemvijver.  
 • UTRECHT CANAL PRIDE
  Utrecht

  UTRECHT CANAL PRIDE

  zaterdag 1 juni 2024 14.00 uur

  Zaterdag 1 juni verwelkomt de stad Utrecht iedereen met open armen. Op deze dag draait alles om het vieren van liefde: Liefde voor jezelf, voor anderen, voor iedereen, voor Utrecht. Laat alle kleuren samenkomen en verspreid de liefde door de prachtige grachten van Utrecht.

  Zoals ieder jaar viert Morren Galleries dit liefdesfeest enthousiast mee met een select gezelschap van vrienden en zeer trouwe bezoekers van de galerie en versiert haar werf in alle kleuren van de regenboog om de 50 passerende boten uitbundig toe te stralen. De ruimte op onze werf is beperkt en de gastenlijst loopt aardig vol, er zijn slechts een paar plekjes over. Voor diegenen die feestelijke uitbundigheid appreciëren en de dresscode 'kleurrijk' in acht nemen, hebben we een plekje vrij.

  Zou u graag van de partij zijn, stuur dan een mailtje naar severine@morrengalleries.nl, u krijgt dan vanzelf z.s.m. bericht of er nog ruimte is.

 • Lezing Titus Meeuws
  Odijk

  Lezing Titus Meeuws

  donderdag 30 mei 2024 20.00 uur
  Met plezier stellen wij onze dependance in Odijk op donderdagavond 30 mei beschikbaar voor een lezing van kunstschilder TITUS MEEUWS en componist ZACH SPROWLS

  Titus geeft als kunstenaar regelmatig lezingen en heeft een grote schare volgers heeft op zijn YouTube-kanaal waar hij collega-kunstenaars interviewt en schildertips- en lessen geeft. Special voor deze avond komt zijn vriend Zach Sprowls over uit New York om het verhaal kracht bij te zetten met een interview en live muziek op de vleugel. 

  Thema van zijn lezing is Intuïtie & Creativiteit: wat is het verschil hiertussen? Kun je creativiteit trainen? Waar en hoe vind je jouw creativiteit? Wat is discipline? Hoe reflecteer je een resultaat? Waar komen ideeën vandaan? Vanuit zijn eigen ervaring als maker geeft Titus op heldere wijze antwoord op deze vragen om anderen te inspireren om zelf aan de slag te gaan.


  De lezing kost € 10,-  (incl. welkomstdrankje) en reserveren kan via onderstaande button.
   
  IK KOM NAAR DE LEZING!
 • Wijnproeverij
  Utrecht

  Wijnproeverij

  zaterdag 25 mei 2024 15.00 uur

  Op zaterdag 25 mei organiseert onze vaste wijnleverancier JOOST & JOOST weer een proeverij in de werfkelder van onze galerie aan de Oudegracht met minimaal 25 giganten op de proeftafel; échte wijnen, échte smaken. Ruig rood, rollende rosé, knisperend wit & spetterende bubbels.

  De sfeer is losjes, informeel, zelf inschenken, zelf proeven en beoordelen. En bestellen wat u lekker vindt! Natuurlijk zijn Joost & Joost aanwezig om alle wijnvragen te beantwoorden. De inmiddels beroemde kaas- en worstplank zal ook niet ontbreken.

  Deelname bedraagt € 15,- en u kunt zich bij hen aanmelden via onderstaande button.

  IK KOM PROEVEN!
 • NIEUWE COLLECTIE WALTER ELST
  Utrecht

  NIEUWE COLLECTIE WALTER ELST

  zondag 14 januari 2024 14.00 uur

  Traditiegetrouw beginnen wij het jaar met nieuw werk van de Belgische meester van het Stilleven, WALTER ELST. Een titel die hem zelf ietwat ongemakkelijk maakt omdat hij zich niet wil toeleggen op slechts één genre.  

  Gisteren hebben wij samen met Walter de galerie ingericht en we kunnen zeggen: het is weer een geweldige, gevarieerde collectie. Hij presenteert niet alleen stillevens maar ook vogels en landschappelijk werk. 

  Voor ieder die Walter Elst graag (weer) eens zou willen ontmoeten:  Zondag 14 januari is hij van 14:00 tot 16:00 uur aanwezig in de galerie. 


  Mede namens Walter hopen wij u dit weekend te verwelkomen en samen met u en Walter Elst het glas te heffen op het nieuwe jaar en zijn nieuwe collectie!