GERTJAN SCHOLTE ALBERS heeft de AKI Academie voor Beeldende Kunst in Enschede doorlopen. Niet lang daarna besluit hij het atelier vaarwel te zeggen en voortaan buiten te gaan werken. Sindsdien is het landschap zijn atelier. Vijf dagen per week trekt hij op zijn brommer-met-aanhangkar met daar bovenop zijn doeken en daarin zijn verf en kwasten door het Groninger en Noord-Drentse landschap op zoek naar die ene plek met dat bijzondere uitzicht of die opvallende lichtval. Nooit gehinderd door de weersomstandigheden staat hij ergens in het bos, tussen het riet of op het vlakke land te schilderen.

Vanuit het schilderen naar werkelijkheid, ontstaat op een gegeven moment het verlangen naar vernieuwing en zo ontwikkelt Scholte-Albers de negatieve kleurencirkel. Een verdere zoektocht naar nieuwe kleur harmonieën levert hem zijn gemanipuleerde kleurencirkel op. Al deze kleurexperimenten zorgen voor kleurrijke werken; abstraherend, figuratief maar ook realistisch op buitenmaatse doeken. Tezamen met een pasteuze en expressieve verfbehandeling ontstaan zo feestelijk getinte landschappen. Vooral bosgezichten weet deze kunstenaar om te toveren tot wonderlijke boompartijen in zinderend oranje, gloeiend rood of mistig blauw. Met veel contrasten wil hij niet de werkelijkheid weergeven, maar zijn beleving van de natuur. Daarnaast schildert Gertjan ook langgerekte panorama’s van wel twee meter breed en slechts enkele decimeters hoog, waarop hij in meer realistische kleuren het vlakke en weidse Groninger land weergeeft.

Naast de schilderijen van Gertjan hebben wij momenteel een drietal nieuwe mixed-media 'kijk-kast-mozaiek-collages' van de New Yorker MICHAEL MAPES in huis en tonen we schilderijen van CAROLINE WESTERHOUT. Van de Cyprioot NIKOLAS ANTONIOU zijn er nu een drietal nieuwe schilderijen onderweg naar de galerie die we direct na aankomst zullen ophangen.

Kortom: de galerie is gevuld met een zeer gevarieerd aanbod van kleurrijke werken die onze zin in de lente extra aanmoedigen!