Vanaf Zondag 8 juli is de Zomersalon bij Morren Galleries in Utrecht weer geopend. Een kleurrijke en zonnige tentoonstelling in het karakteristieke en historische grachtenpand aan de Oudegracht. In de grote expositieruimte op de begane grond en in de twee werfkelders, kunt u in een sfeer van ongedwongen gastvrijheid genieten van de diversiteit en veelzijdigheid van de getoonde kunstwerken. 

ZOMERSALON 

In de Zomersalon is dit jaar werk te zien van de schilders Wout Muller, Juane Xue, Gertjan Scholte-Albers, Sonja Brussen, José van Kleef, Marie-José Robben, Anta Vermeeren en Gerrie Wachtmeester. Ook worden er beelden geëxposeerd van onder anderen Evert den Hartog en Erwin Meijer. In de koelte van de kelder is een ruimte ingericht speciaal voor de schilderijen van Giovanni Tommasi Ferroni. Deze hedendaagse Italiaanse schilder voert u weg naar een klassieke wereld die voor de oplettende kijker ook kenmerken heeft van de huidige tijd.

DE PORTRETWINKEL

In de galerie bevindt zich tevens De Portretwinkel waar een tentoonstelling is ingericht van portretten in diverse stijlen en technieken gemaakt door ca. 25 verschillende portretkunstenaars. Waaronder Judith Steenkamer, Kenne Grégoire, Scott Bartner, Suzan Schuttelaar, Evert Ploeg, Peter Smit, Jos van Riswick, Ben Lustenhouwer, Franciscus en Franciscus en nog vele anderen. In deze intieme ruimte kunt u ideeën opdoen en mogelijkheden ontdekken voor het laten maken van een portret in opdracht. De medewerkers staan u graag te woord als u vragen heeft omtrent een kunstwerk in de Zomersalon of het laten maken van een portret.

U bent van harte uitgenodigd deze gevarieerde en kleurrijke tentoonstelling te komen bekijken!